Αναγνώρισαν τον Γκουαϊδό Ολλανδία, Λετονία και Λιθουανία

Αναγνώρισαν τον Γκουαϊδό Ολλανδία, Λετονία και Λιθουανία

Προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας ο Γκουαϊδό

Η Ολλανδία αναγνώρισε τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών Στεφ Μπλοκ.

Διαβάστε επίσης: Εντοπίστηκε πτώμα μέσα στο αεροσκάφος όπου επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα

"Η περίοδος των οκτώ ημερών για τη διοργάνωση δημοκρατικών και διαφανών εκλογών στη Βενεζουέλα εξέπνευσε σήμερα", έγραψε ο Μπλοκ στον λογαριασμό του στο Twitter στη διάρκεια συνάντησης των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες. "Θέλουμε η ελευθερία και η δημοκρατία να επιστρέψουν αμέσως στη Βενεζουέλα", πρόσθεσε.

Στο μεταξύ και η Λετονία και η Λιθουανία ανακοίνωσαν ότι επίσης αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό. "Η Λετονία αναγνωρίζει και στηρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό, πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, μεταβατικό πρόεδρο της #Venezuela. Ζητάμε τη διεξαγωγή ελεύθερων, δίκαιων και δημοκρατικών προεδρικών εκλογών @jguaido", ανέφερε στο Twitter o Λετονός υπουργός Εξωτερικών λντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Λιθουανός Υπουργός Εξωτερικών Λίνας Λινκεβίτσιους έγραψε στον δικό του λογαριασμό ότι η ΕΕ λαμβάνει συλλογική δράση διότι το μπλοκ επιθυμεί να αποκατασταθεί "η δημοκρατία και το κράτος δικαίου" στη Βενεζουέλα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ