Γιατί το Παρίσι ζητά αποζημίωση 12,5 εκατ. ευρώ από το Airbnb

Γιατί το Παρίσι ζητά αποζημίωση 12,5 εκατ. ευρώ από το Airbnb

Όπως γνωστοποίησε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας

Το Παρίσι καταθέτει μήνυση κατά του Airbnb για τη δημοσιοποίηση 1.000 παράνομων αγγελιών, ζητώντας αποζημίωση 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως γνωστοποίησε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης: Η Chanel μόλις κυκλοφόρησε σειρά μακιγιάζ για άνδρες: Ποιοι την έχουν ήδη λατρέψει

Το δίκαιο της Γαλλίας ορίζει πως οι ιδιοκτήτες κατοικιών στο Παρίσι δεν μπορούν να νοικιάζουν τα σπίτια τους σε ιστοσελίδες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης για περισσότερες από 120 ημέρες τον χρόνο. Ακόμη, οι αγγελίες πρέπει να αναφέρουν και τον αριθμό εγγραφής ώστε να εξασφαλισθεί πως θα τηρηθεί ο νόμος.

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για έναν νόμο του 2018 που ορίζει πρόστιμο ύψους 12.500 για κάθε μία από τις παράνομες αγγελίες σε σελίδες όπως το Airbnb.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις

«Ο στόχος μας είναι να ρίξουμε ένα βέλος στην καρδιά των παράνομων ενοικιάσεων που καταστρέφουν μερικές από τις γειτονιές του Παρισιού», είπε η Αν Ινταλγκό στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Είναι πολλές οι πόλεις παγκοσμίως που έχουν εκφράσει φόβους πως σελίδες, όπως το Airbnb, επιβάλουν άδικους όρους στην ενοικίαση οικημάτων και μπορεί να μεταμορφώσουν ολόκληρες γειτονιές σε αποκλειστικά τουριστικές ζώνες.

Πηγή: Cnn.gr