«Έρχεται το τέλος σας»: Ανακοίνωση – «βόμβα» από Ντόναλντ Τραμπ για το «Ισλαμικό Κράτος» (Βίντεο)

«Έρχεται το τέλος σας»: Ανακοίνωση – «βόμβα» από Ντόναλντ Τραμπ για το «Ισλαμικό Κράτος» (Βίντεο)

Ανακοίνωση για το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα 15 Φεβρουαρίου ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες πρόκειται να κάνει μια ανακοίνωση για το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), την ώρα που οι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης συνεχίζουν να μάχονται στον τελευταίο θύλακα που έχουν υπό τον έλεγχό τους στη Συρία.

«Έχουμε πολλές θαυμάσιες ανακοινώσεις σχετικά με τη Συρία και με την επιτυχία μας για την εξάλειψη του χαλιφάτου και (θα δοθούν στη δημοσιότητα) μέσα σε 24 ώρες» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τραμπ κηρύσσει τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Φώτος)

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αναφέρει ότι επίκειται η επίσημη –και συμβολική– ανακοίνωση του τέλους του «χαλιφάτου». Η ανακοίνωση αυτή εκτιμάται ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να ξεκινήσει η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Σήμερα βρίσκονται επί του πεδίου περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο αραβοκουρδικός συνασπισμός που στηρίζεται από την Ουάσινγκτον, μάχεται αυτές τις ημέρες στην ανατολική Συρία για να καταλάβει τον τελευταίο θύλακα που παραμένει ακόμη στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε και πάλι σήμερα τις ενέργειες της κυβέρνησής του και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι εμπόδισε «τη σφαγή ίσως 3 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ πάντως θεωρούν ότι το τέλος του ISIS, όσον αφορά τα εδάφη που κατέχει, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι εκλείπει και η απειλή εκ μέρους του «χαλιφάτου».

Πηγή: Newsbomb.gr