Πατέρας 200 παιδιών; Το DNA θα δώσει απαντήσεις για τον Ολλανδό γιατρό

Πατέρας 200 παιδιών; Το DNA θα δώσει απαντήσεις για τον Ολλανδό γιατρό

Το δικαστήριο έκρινε ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τις μεθόδους του γιατρού

Κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιούσε το σπέρμα του για να γονιμοποιεί τα ωάρια των πελατισσών του και εικάζεται ότι είναι πατέρας 200 παιδιών: ο λόγος για τον Ολλανδό γιατρό Jan Karbaat που διατηρούσε κέντρο γονιμότητας στο Ρότερνταμ.
 
 
Επί σειρά ετών, ο Karbaat, που πέθανε το 2017 σε ηλικία 89 ετών, αρνείτο πεισματικά να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας για να αποδειχτεί εάν όντως είχε εξαπατήσει τους πελάτες του. Τώρα, όμως, δικαστήριο αποφάσισε να επιτρέψει σε μια ομάδα 22 ατόμων, που πιστεύουν ότι είναι παιδιά του Karbaat, να υποβληθεί σε τεστ DNA για να μάθει την αλήθεια.
 
 
Το δικαστήριο έκρινε ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τις μεθόδους του γιατρού ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι πρέπει να διερευνηθούν πλήρως τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως.
 
Οι ίδιοι ενάγοντες είχαν προσπαθήσει και το 2017 να λάβουν δείγμα του DNA του Karbaat, ωστόσο τότε ο δικαστής είχε κρίνει ότι θα πρέπει να διαφυλαχτούν τα προσωπικά δεδομένα του γιατρού που μόλις είχε φύγει από τη ζωή.
 
20711161
 
 
 
Ωστόσο, είχε διατάξει να κρατηθεί το DNA του σε μια σφραγισμένη θυρίδα.
 
Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση. Το γενετικό υλικό του γιου του Karbaat αποδείχτηκε ότι έχει βιολογική σχέση με 47 ανθρώπους που γεννήθηκαν μετά από τεχνητή γονιμοποίηση, όπως μεταδίδει το CNNi.
 
 
Πηγή: CNN.gr