Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συνεργασία ΗΠΑ - Άγκυρας για σταθεροποίηση της ΒΑ Συρίας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συνεργασία ΗΠΑ - Άγκυρας για σταθεροποίηση της ΒΑ Συρίας

Ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων θα γίνει κατά τρόπο μελετημένο και συντονισμένο

Oι ΗΠΑ συντονίζονται με την Τουρκία ως μέρος των προσπαθειών για τη διασφάλιση της ασφαλούς αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων και της σταθεροποίησης της βορειανατολικής Συρίας,ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Παλαντίνο.
Διαβάστε επίσης: Βραζιλία: To Σάββατο «σε συντονισμό με τις ΗΠΑ» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα

«Επίσης λαμβάνουμε σοβαρά τις τουρκικές ανησυχίες για την ασφάλεια. Τις λαμβάνουμε υπόψη και έχουμε συνεχή συντονισμό. Όμως δεν θα συζητήσουμε λεπτομέρειες για τις συνομιλίες αυτά, αλλά συνεχίζονται», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε ότι από τη αρχή ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων θα γίνει κατά τρόπο μελετημένο και συντονισμένο και οι ΗΠΑ θα συνεργάζονται μαζί με την Αγκυρα για την καταπολέμηση του ISIS.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Αυτό πρόκειται να συνεχιστεί. Δεν έχουμε χρονοδιαγράμματα για να συζητήσουμε στην παρούσα στιγμή, αλλά για το νέο μας σχέδιο ο Υπουργός Εξωτερικών Πομπέο, έχει μιλήσει αρκετές φορές. Η απόσυρση των στρατευμάτων είναι μια τακτική αλλαγή αλλά όχι μια αλλαγή στην αποστολή μας. Και η αποστολή μας παραμένει η ίδια και η δέσμευσή μας για τη διαρκή ήττα του ISIS τόσο στην περιοχή, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό δεν αλλάζει καθόλου. Η συνολική μας αποστολή δεν έχει αλλάξει», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ