Πάπας Φραγκίσκος: Τερατώδες το φαινόμενο των παιδόφιλων ιερέων

Πάπας Φραγκίσκος: Τερατώδες το φαινόμενο των παιδόφιλων ιερέων

Πρόκειται για ένα ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο

Η διάσκεψη για την προστασία των ανηλίκων τελείωσε σήμερα στην Αγία Έδρα, με τον Πάπα Φραγκίσκο να χαρακτηρίζει "τερατώδες" το φαινόμενο των παιδόφιλων ιερέων.

Διαβάστε επίσης: Πομπέο: «Είναι μετρημένες» οι μέρες του Νικολάς Μαδούρο

"Ένας ιερέας ο οποίος ευθύνεται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι όργανο του Σατανά", τόνισε ο Φραγκίσκος. Ο πάπας επανέλαβε ότι χρειάζεται εξαγνισμός αλλά και "να ελεγχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα, όλων των συνελεύσεων καθολικών επισκόπων των διαφόρων χωρών".

Παράλληλα, όμως, θύματα παιδεραστών παπάδων που διαδήλωσαν στους δρόμους της Ρώμης, καταγγέλλουν ότι τα αποτελέσματα της συνόδου αυτής είναι ανεπαρκή και προσθέτουν ότι "θα περίμεναν από το Βατικανό, να τεθούν αμέσως εκτός Εκκλησίας όλοι οι κληρικοί οι οποίοι ευθύνονται για παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Υπογράμμισαν, δε, ότι πρόκειται για ένα ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο και ζήτησαν, έστω και στο μέλλον, να μπορέσουν να συναντηθούν με τον ποντίφικα και τους στενότερους συνεργάτες του, για να του ζητήσουν να αποκλείσει από την εκκλησιαστική κοινότητα τους παιδόφιλους, αλλά και όλους όσους, επί τόσες δεκαετίες, τους βοήθησαν και τους πρόσφεραν συγκάλυψη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ