Λύθηκε ένα από τα μυστήρια του Αλκατράζ: Κρυφές σήραγγες κάτω από τις φυλακές (Φώτος)

Λύθηκε ένα από τα μυστήρια του Αλκατράζ: Κρυφές σήραγγες κάτω από τις φυλακές (Φώτος)

Μία υποψία ετών επιβεβαίωσαν αρχαιολόγοι σχετικά με το Αλκατράζ, μία από τις γνωστότερες φυλακές που λειτούργησε για 95 χρόνια

Μία υποψία ετών επιβεβαίωσαν αρχαιολόγοι σχετικά με το Αλκατράζ, μία από τις γνωστότερες φυλακές που λειτούργησε για 95 χρόνια: η φημισμένη φυλακή υψίστης ασφαλείας χτίστηκε πάνω σε στρατιωτικό οχυρό του Εμφυλίου Πολέμου.

Κάτω από το Αλκατράζ, στο οποίο έχουν «φιλοξενηθεί» διαβόητοι και επικίνδυνοι εγκληματίες όπως ο Al Capone, οι ερευνητές ανακάλυψαν υπόγεια κτήρια και σήραγγες,  σύμφωνα με το Associated Press.

Διαβάστε επίσης: Η... εκδίκηση του κηπουρού «από τον τάφο» - Τι άφησε πίσω του φεύγοντας (βίντεο)

Η ομάδα των ειδικών χρησιμοποίησε ραντάρ διείσδυσης εδάφους, επίγειους σαρωτές λέιζερ, χάρτες και εικόνες ώστενα επιβεβαιωθούν σχετικά με τις αρχικές τους υποψίες.

Στο δημοσίευμά τους, το οποίο έγινε στο Near Surface Geophysics, αναφέρεται ότι κάτω από τα ογκώδη κτήρια υπάρχουν δωμάτια γεμάτα με πυρομαχικάκαι σήραγγες, που αρχιτεκτονικά θυμίζουν τον 19ο αιώνα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

AP 19065732671669

«Αυτό πραγματικά αλλάζει πολλά. Βρίσκονταν ακριβώς κάτω από τα πόδια μας» δήλωσε ο Timothy de Smet, αρχαιολόγος και συγγραφέας της μελέτης.

alkat8

alkat5

alkat3

alkat2

alkat4

Πηγή: Cnn.gr