ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η ΕΕ ενδέχεται να επιβάλει επιπλέον κυρώσεις στην κυβέρνηση Μαδούρο

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η ΕΕ ενδέχεται να επιβάλει επιπλέον κυρώσεις στην κυβέρνηση Μαδούρο

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων περίπου πενήντα χωρών, έχουν αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιδράσει στις όποιες περαιτέρω εξελίξεις στη Βενεζουέλα και η απειλή της επιβολής επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της κυβέρνησης του σοσιαλιστή Προέδρου Νικολάς Μαδούρο παραμένει στο τραπέζι, διεμήνυσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, χθες Πέμπτη.

 Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Γιατί καθιερώθηκε στις 8 Μαρτίου

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων περίπου πενήντα χωρών, συμπεριλαμβανομένων πολλών ευρωπαϊκών, έχουν αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της πετρελαιοπαραγωγικής χώρας Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο, και κλιμακώνουν τις πιέσεις που ασκούν στον Μαδούρο για να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρακολουθήσει και θα αντιδράσει στις περαιτέρω εξελίξεις", τόνισε ο Χάικο Μάας μιλώντας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

 Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

"Συζητήσαμε ήδη στο πιο πρόσφατο συμβούλιο των ΥΠΕΞ ότι μπορεί να έρθει η ώρα που θα επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις της ΕΕ εναντίον του καθεστώτος Μαδούρο στη Βενεζουέλα", πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ