Ολοκληρώνεται στις Βρυξέλλες η διάσκεψη για το μέλλον της Συρίας

Ολοκληρώνεται στις Βρυξέλλες η διάσκεψη για το μέλλον της Συρίας

Με την συνάντηση των ΥΠΕΞ

Ολοκληρώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες, η 3η Διάσκεψη για το μέλλον της Συρίας της οποία συμπροεδρεύει η ΕΕ και ο ΟΗΕ. Η Διάσκεψη ολοκληρώνεται με τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στο Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν οι συνολικές υποσχέσεις των συμμετεχόντων για το μέλλον της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Βενεζουέλα: Χάος, πλιάτσικο και βρύσες που βγάζουν μαύρο νερό! (Φώτος και βίντεο)

Συμμετέχοντες από περίπου 80 χώρες και περιφερειακές οργανώσεις συζητούν όλες τις βασικές πτυχές της κρίσης της Συρίας: πολιτική, ανθρωπιστική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Μια δευτερεύουσα εκδήλωση που οργανώθηκε στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης από πολλά κράτη μέλη της ΕΕ και από τρίτες χώρες θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της δικαιοσύνης και της βιώσιμης ειρήνης στη Συρία. Η Ύπατη Εκπρόσωπος Μογκερίνι άνοιξε σήμερα την υπουργική συνάντηση και συμπροεδρεύει στην πρώτη σύνοδο ολομέλειας με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ Geir Pedersen.

Ο Επίτροπος για τη γειτονία και τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν και ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης θα προεδρεύσουν και οι δύο στην ολομέλεια με τον ΟΗΕ το απόγευμα. Η Ύπατη Εκπρόσωπος ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι η ΕΕ από τον προϋπολογισμό της δεσμεύεται για περισσότερα από 2 δισ. Ευρώ μόνο για το 2019.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της έχουν μέχρι στιγμής επενδύσει ήδη σχεδόν 17 δισ. Ευρώ για πρόσφυγες της Συρίας και τις κοινότητες υποδοχής τους από την αρχή του πολέμου. Ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα κλείσει το συνέδριο με τον ΟΗΕ και θα ανακοινώσει τις συνολικές δεσμεύσεις της Διάσκεψης, επιβεβαιώνοντας την πολιτική και οικονομική υποστήριξη της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας στους πρόσφυγες της Συρίας και στις κοινότητες υποδοχής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ