Η Μέι υπόσχεται μεγαλύτερο λόγο στους βουλευτές για το Brexit μετά την αναβολή

Η Μέι υπόσχεται μεγαλύτερο λόγο στους βουλευτές για το Brexit μετά την αναβολή

Ανοίγοντας τη νέα συνεδρίαση με θέμα την αναβολή του Brexit

Τη δέσμευση ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα μπορέσουν να αποφανθούν επί εναλλακτικών στρατηγικών για το Brexit εφόσον η συμφωνία της Τερέζα Μέι με την ΕΕ απορριφθεί ξανά, παρείχε ο ντε φάκτο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ανοίγοντας τη νέα συνεδρίαση με θέμα την αναβολή του Brexit.

Ο κ. Λίντινγκτον είπε ότι εφόσον η κυβέρνηση δεν καταφέρει να πετύχει την επικύρωση της συμφωνίας του Brexit από τη Βουλή σε μια τρίτη απόπειρα πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21ης Μαρτίου, τότε θα διασφαλίσει μέσα στις δύο εβδομάδες που θα ακολουθήσουν ότι θα επιτραπεί στους βουλευτές «να αναζητήσουν μια πλειοψηφία για το τι δέον γενέσθαι».

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώνεται στις Βρυξέλλες η διάσκεψη για το μέλλον της Συρίας

Η δέσμευσή του ερμηνεύεται ως αποδοχή του αιτήματος βουλευτών για «ενδεικτικές ψηφοφορίες» επί διαφόρων σεναρίων του Brexit ώστε να διαπιστωθεί για ποια προσέγγιση υπάρχει πλειοψηφική στήριξη.

Εν τω μεταξύ, το Εργατικό Κόμμα διεμήνυσε στους βουλευτές του να μη στηρίξουν απόψε την τροπολογία που έχει κατατεθεί από ανεξάρτητη βουλευτή για ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Ο σκιώδης Yπουργός Brexit, σερ Κιρ Στάρμερ, είπε ότι το κόμμα στηρίζει επί της αρχής τη λεγόμενη «Λαϊκή Ψήφο», αλλά ότι η κίνηση πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή.

 Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Μαζί του συμφώνησαν οι επικεφαλής των εκστρατειών ‘People’s Vote’ και ‘Best for Britain’, που πιέζουν για ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Όπως δήλωσαν, θέλουν να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τη διεκδίκηση του δημοψηφίσματος στην περίοδο που θα εξασφαλιστεί με την αναβολή του Brexit, την οποία προεξοφλούν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ