Ερντογάν: Η επίθεση στη Ν.Ζηλανδία αποδεικνύει την άνοδο εχθρότητας κατά του Ισλάμ

Ερντογάν: Η επίθεση στη Ν.Ζηλανδία αποδεικνύει την άνοδο εχθρότητας κατά του Ισλάμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ακόμη «εύχομαι συλλυπητήρια εκ μέρους του λαού μου και εμού προσωπικά»

Νέο παράδειγμα της ανόδου του ρατσισμού και της εχθρότητας κατά του Ισλάμ αποτελεί η επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, αναφέρει στον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης: Προκλητικός Ερντογάν: Όσο οι Έλληνες σηκώνουν αεροσκάφη στο Αιγαίο, θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο

Ο Τούρκος Πρόεδρος έγραψε στο τουίτερ: “Καταδικάζω έντονα την επίθεση και τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του τζαμιού Νουρ στη Νέα Ζηλανδία και των μουσουλμάνων που προσεύχονται εκεί. “Εύχομαι ο Αλλάχ να αναπαύσει τη ψυχή των αδελφών μας που έχασαν τη ζωή τους και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ακόμη “εύχομαι συλλυπητήρια εκ μέρους του λαού μου και εμού προσωπικά στον ισλαμικό κόσμο και τον λαό της Νέας Ζηλανδίας εξαιτίας αυτού του πικρού επεισοδίου το οποίο δυστυχώς αποτελεί ένα νέο παράδειγμα της ανόδου του ρατσισμού και της εχθρότητας κατά του Ισλάμ στον κόσμο”.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπαρχίμ Καλί έγραψε στον δικό του λογαριασμό στο τουίτερ ότι “η επίθεση δείχνει το σημείο που έφτασε η εχθρότητα εναντίον του ισλάμ και των μουσουλμάνων”. “Είδαμε πολλές φορές ότι οι ισλαμοφοβικές ρητορικές εναντίον του ισλάμ και των μουσουλμάνων μετατράπηκαν σε διεστραμμένες και εγκληματικές ιδεολογίες. Η διεθνής κοινότητα πλέον πρέπει να υψώσει τη φωνή της και να πει τέρμα στην φασιστική τρομοκρατία”, αναφέρει.

Ο Πρόεδρος Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν αναφέρει στο δικό του μήνυμα στο τουίτερ αναφέρει ότι καταδικάζει με τον πιο ισχυρό τρόπο την επίθεση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ