Ερντογάν για το «Turkοfagos»:Αυτό το έθνος δεν θα επιτρέψει να γίνει εκκλησία η Αγιά Σοφιά

Ερντογάν για το «Turkοfagos»:Αυτό το έθνος δεν θα επιτρέψει να γίνει εκκλησία η Αγιά Σοφιά

Δείτε την απάντηση του Ερντογάν στον «μακελάρη» της Νέας Ζηλανδίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας, αναφέρθηκε στον «μακελάρη» της Νέας Ζηλανδίας, απαντώντας στα περί μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε Εκκλησία.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: «Τουρκοφάγος» έγραψε στο όπλο του ο ακροδεξιός μακελάρης (Φωτος)

Τη δική του απάντηση στον «μακελάρη» της Νέας Ζηλανδίας έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόλις ώρες μετά την πολύνεκρή επίθεση στη χώρα της Ωκεανίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 49 άτομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Αυτός ο αλήτης αναφέρεται στην "Ινσταμπούλ" ως "Κωνσταντινούπολη" και ισχυρίζεται ότι θέλει να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε Εκκλησία. Αυτό το έθνος δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο» τόνισε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στην πόλη Γκαζίαντεπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αναγραφόταν η λέξη «τουρκοφάγος», γραμμένη στα λατινικά, ενώ και στην προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται αρκετές αναφορές εναντίον της Τουρκίας.

​Ο Ερντογάν, μάλιστα, έστρεψε τα πυρά του και στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Ο γιος του έγραψε στο Twitter ότι "η Ισταμπούλ είναι χριστιανική πόλη, η πρωτεύουσα του Βυζαντίου" και ότι "βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή".

«Πού είναι τα αδέρφια μας οι Παλαιστίνιοι τώρα? Εσείς έχετε εισβάλει στη χώρα τους» έσπευσε να προσθέσει, απευθυνόμενος προς το Τελ Αβίβ.

Πηγή: sputniknews.gr