Η Μέι ζήτησε αναβολή του Brexit έως τις 30 Ιουνίου

Η Μέι ζήτησε αναβολή του Brexit έως τις 30 Ιουνίου

Η πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι διατεθειμένη να καθυστερήσει το Brexit πέρα από το τέλος Ιουνίου

Παράταση του Άρθρου 50 για το Brexit έως τις 30 Ιουνίου ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, όπως η ίδια ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων.

Διαβάστε επίσης: Μικρή αναβολή Brexit ζητά η Μέι

Η πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι διατεθειμένη να καθυστερήσει το Brexit πέρα από το τέλος Ιουνίου, σημειώνοντας ότι μεγαλύτερη αναβολή θα σημάνει την ανάγκη συμμετοχής της χώρας στις ευρωεκλογές.

«Η ιδέα ότι τρία χρόνια μετά από το δημοψήφισμα οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές είναι απαράδεκτη», σχολίασε η κα Μέι.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα υποβάλει πρόταση για διενέργεια τρίτης «ουσιώδους» ψηφοφορίας επί της ήδη δύο φορές απορριφθείσας συμφωνίας του Brexit.

Αν η συμφωνία εγκριθεί από τους βουλευτές με την τρίτη απόπειρα, τότε η παράταση θα χρησιμοποιηθεί για την επικύρωση της απαιτούμενης νομοθεσίας. Αν απορριφθεί ξανά, τότε η Βουλή θα πρέπει να καταλήξει σε κάποια εναλλακτική λύση, είπε η πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Αντιδρώντας ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε «εθνική κρίση» και κάλεσε την πρωθυπουργό να συζητήσει μαζί του το σχέδιο του κόμματός του που προβλέπει μια τελωνειακή ένωση με τους Ευρωπαίους.