Διάγγελμα Μέι: Κάποιοι κωλυσιεργούν – Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε το Brexit

Διάγγελμα Μέι: Κάποιοι κωλυσιεργούν – Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε το Brexit

«Τώρα είναι η ώρα να υλοποιήσουμε αυτό που ζητήσατε»

Σκληρή γλώσσα κατά του βρετανικού κοινοβουλίου χρησιμοποίησε η Τερέζα Μέι, στο διάγγελμα που απηύθυνε στους Βρετανούς μετά το αίτημά της για τρίμηνη παράταση του Brexit.

«Κάποιοι λένε μόνο τι δεν θέλουν και όχι τι πραγματικά θέλουν» σημείωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, η οποία απέκλεισε ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος και σημείωσε πως «Τώρα είναι η ώρα να υλοποιήσουμε αυτό που ζητήσατε».

Διαβάστε επίσης: Τουσκ: Πιθανή μία παράταση του Brexit υπό όρους

Στο διάγγελμά της, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εδώ και δυο χρόνια οι βουλευτές διαφωνούν για το πως θα βγούμε από την ΕΕ. Δεν έχουμε χρόνο να πάμε σε Brexit μέχρι τις 29 Μαρτίου. Είμαι πεπεισμένη ότι η κοινή γνώμη είναι εξοργισμένη με τις διαδικασίες και τα παιχνίδια. Πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, συμφωνώ και είμαι με το μέρος σας.

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε. Έγραψα στον Τουσκ και του ζήτησα παράταση ώστε οι βουλευτές να λάβουν την απόφαση. Θέλετε να βγούμε με συμφωνία; Θέλετε χωρίς; Θέλετε να μην βγούμε καθόλου; Ήρθε η ώρα να πάρουμε την απόφαση. Το Κοινοβούλιο κωλυσιεργεί για να μην παρθεί απόφαση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Συνέχεια οι βουλευτές λένε μόνο εκείνο που δεν θέλουν και όχι εκείνο που θέλουν. Εγώ διαπραγματεύτηκα μια συμφωνία και την υποστηρίζω. Ωστόσο δεν είμαι έτοιμη να κωλυσιεργήσω και να πάω το Brexit μετά τις 30 Ιουνίου. Κάποιοι ζητούν συνεχώς περισσότερο χρόνο. Τρια χρόνια μετά την απόφαση που λάβαμε. Κάποιοι πρότειναν δεύτερο δημοψήφισμα. Τώρα είναι η ώρα να υλοποιήσουμε αυτό που ζητήσατε.

Πηγή: Insider.gr