Ερντογάν: Ατυχείς οι δηλώσεις Τραμπ για υψίπεδα Γκολάν

Ερντογάν: Ατυχείς οι δηλώσεις Τραμπ για υψίπεδα Γκολάν

Οι δηλώσεις Ερντογάν είχαν προκάλεσαν αμέσως νέα υποτίμηση της λίρας έναντι του δολαρίου

Ατυχείς χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τα υψίπεδα Γκολάν, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι φέρνουν την περιοχή στα πρόθυρα νέας κρίσης.

Διαβάστε επίσης: Μέι: Η παράταση μας επιτρέπει να φύγουμε με ομαλό τρόπο από την ΕΕ

Στην ομιλία του στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε ότι δεν θα σταματήσουν να στηρίζουν την υπόθεση των Παλαιστινίων, ούτε να υπερασπίζονται "τα δικαιώματα και το δίκαιο των Παλαιστινίων εναντίον του τυράννου Ισραήλ".

“Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη νομιμοποίηση της κατοχής των υψιπέδων του Γκολάν”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οι δηλώσεις Ερντογάν είχαν προκάλεσαν αμέσως νέα υποτίμηση της λίρας έναντι του δολαρίου, καθώς οι αγορές ανησυχούν για μία νέα κρίση μεταξύ Τουρκίας – ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Κατά την ομιλία του στη νέα σύνοδο του ΟΙΔ η οποία συγκλήθηκε εκτάκτως έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η επίθεση στην Νέα Ζηλανδία δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που έχει ως στόχο τους μουσουλμάνους. “Πρέπει να αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες και περισσότερες ευθύνες”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι “δεν μπορούμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, δεν μπορούμε να γλιτώσουμε κρύβοντας τα προβλήματα”. “Όσο αγνοούμε τα προβλήματα αυτά μεγαλώνουν. Όσο δεν υψώνουμε τη φωνή μας οι κυβερνήσεις της δύσης δεν θα χαλάσουν τις ανέσεις τους”, ανέφερε.

Στη σύνοδο συμμετέχει και ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, Ουίνστον Πίτερς, η ομιλία του οποίου αναμένεται με ενδιαφέρον έπειτα μάλιστα και από τη σκληρή δήλωση του Τούρκου Προέδρου προ ημερών ότι οι πρόγονοι των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών είχαν φύγει με φέρετρα από την Τουρκία πριν ένα αιώνα.