Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» (Φωτος + Βίντεο)

Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» (Φωτος + Βίντεο)

Στους δρόμους για 19η εβδομάδα αψηφώντας τις απαγορεύσεις

Παρά την απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων που εξέδωσε η γαλλική κυβέρνηση και την επιστράτευση στρατιωτικών αντιτρομοκρατικών μονάδων, τα «κίτρινα γιλέκα» βγήκαν για 19η εβδομάδα στους δρόμους διαφόρων πόλεων της Γαλλίας.

AP_19082428172173.jpg

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, πάνω από 40.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» και περισσότεροι από 230 άτομα έχουν συλληφθεί.

Διαβάστε επίσης: Brexit: Απειλούν την ζωή της Κύπριας που μάζεψε 4,5 εκ. υπογραφές για νέο δημοψήφισμα

Η συμμετοχή των πολιτών στην «19η Πράξη» των κίτρινων γιλέκων αυτήν την εβδομάδα είναι κατά πολύ αυξημένη, έναντι των 14.500 διαδηλωτών της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το Associated Press.

Νωρίτερα, συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν τόσο στο Παρίσι όσο και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών κοντά στη Λεωφόρο Strasbourg στη γαλλική πρωτεύουσα και κοντά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Gare du Nord και Gare de L’Est. Ταραχές σημειώθηκαν επίσης στη Λιλ στη βόρεια Γαλλία και στην Τουλούζη και το Μονπελιέ, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Για πρώτη φορά αυτό το Σάββατο, η γαλλική κυβέρνηση κινητοποίησε τις στρατιωτικές μονάδες της «Επιχείρησης Σεντινέλ» για να στηρίξουν την αστυνομία, αφού καταστήματα στην περίφημη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ του Παρισιού λεηλατήθηκαν και υπέστησαν βανδαλισμούς, στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Σημειώνεται ότι οι μονάδες Σεντινέλ, δημιουργήθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo.

Σήμερα, στους διαδηλωτές απαγορευόταν να συγκεντρωθούν στο Σανζ Ελιζέ, ωστόσο τα «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν σε άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Δείτε βίντεο από τις διαδηλώσεις: