Η Louis Vuitton αποσύρει όλα τα ρούχα του Michael Jackson από την collection της

Η Louis Vuitton αποσύρει όλα τα ρούχα του Michael Jackson από την collection της

Αφορμή στάθηκε η προβολή του τελευταίου ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland».

Τον Ιανουάριο, ο Virgil Abloh παρουσίασε τη δεύτερη συλλογή της Louis Vuitton, εμπνευσμένη από τον Michael Jackson. Όλο το σκηνικό της επίδειξης είχε το επιρροές από τον βασιλιά της pop, το ίδιο και τα ρούχα και τα αξεσουάρ.

 

Όμως η προβολή του τελευταίου ντοκιμαντέρ του HBO «Leaving Neverland», στο οποίο δύο άντρες ισχυρίστηκαν ότι το ποπ είδωλο τους κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά, στάθηκε η αφορμή ο Abloh και η Louis Vuitton να σταματήσουν την παραγωγή της συλλογής με θέμα τον Michael Jackson.

Διαβάστε επίσης: Τραγικός θάνατος για μητέρα: Πέθανε τρώγοντας το αγαπημένο της γεύμα (Φωτος)

«Καταδικάζω αυστηρά κάθε μορφή κακοποίησης παιδιών, βίας ή παράβασης κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε ο Abloh στο WWD. Ο Abloh πρόσθεσε όπως «η πρόθεσή του γι' αυτό το show ήταν η αναφορά στον Michael Jackson ως καλλιτέχνη της ποπ κουλτούρας και στη δημόσια ζωή του -που όλοι γνωρίζουμε- και στην κληρονομιά του ,που επηρέασε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών και σχεδιαστών».

 

Ο Michael Burke, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton, πρόσθεσε «Βρίσκουμε τις καταγγελίες στο ντοκιμαντέρ βαθιά ανησυχητικές. Η ασφάλεια και η ευημερία των παιδιών είναι ύψιστης σημασίας για τη Louis Vuitton. Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στην υπεράσπιση αυτού του σκοπού».