Η Κομισιόν χρηματοδοτεί δωρεάν Wifi σε δήμους

Η Κομισιόν χρηματοδοτεί δωρεάν Wifi σε δήμους

Δεύτερη προκήρυξη για χρηματοδότηση δωρεάν δημόσιων δικτύων Wifi σε δήμους

Στις 4 Απριλίου, και συγκεκριμένα στις 13:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης, η Κομισιόν θα προκηρύξει νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU. Η προκήρυξη θα είναι και πάλι ανοιχτή σε δήμους ή ομάδες δήμων στην ΕΕ, θα διαρκέσει μιάμιση ημέρα, έως τις 5 Απριλίου 2019 στις 17:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης και αφορά 3.400 χρηματοδοτικά πακέτα ύψους € 15.000 το καθένα, για να δημιουργήσουν δωρεάν δίκτυα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών κέντρων, των δημόσιων βιβλιοθηκών, των μουσείων, των δημόσιων πάρκων ή των πλατειών.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν το πρόγραμμα WiFi4EU, συνολικού ύψους 120 εκατ. Ευρώ, υλοποιείται με μια σειρά προσκλήσεων και καλύπτει και τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Μόλις οι δήμοι έχουν εγγραφεί στην ειδική πύλη WiFi4EU, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση "με ένα μόνο κλικ". Η Κομισιόν επιλέγει τους δικαιούχους με τη σειρά υποβολής των αιτήσεων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη γεωγραφική ισορροπία. Η πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων WiFi4EU πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2018, με περισσότερες από 13.000 δήμους από όλη την Ευρώπη και 2.800 δελτία απονεμήθηκαν

Η Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία, Mariya Gabriel, δήλωσε σχετικά για το θέμα: "είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη δεύτερη πρόσκληση της πρωτοβουλίας WiFi4EU, ένα συγκεκριμένο βήμα προς την καλύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πρώτη κλήση, προσβλέπουμε στο ίδιο επίπεδο ενθουσιασμού αυτή τη φορά, με επιπλέον 600 πακέτα σε σχέση με την πρώτη κλήση."