Βρετανία: Προ των πυλών νομοσχέδιο που θα δεσμεύει την καθυστέρηση του Brexit

Βρετανία: Προ των πυλών νομοσχέδιο που θα δεσμεύει την καθυστέρηση του Brexit

Οι Βρετανοί βουλετές εξετάζουν την πιθανότητα να καταθέσουν ένα νομοσχέδιο που θα αποκλείει την έξοδο χωρίς συμφωνία

Μία νέα διακομματική προσπάθεια, που έχει στόχο να σταματήσει μία έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου, επιχειρεί να προωθήσει ομάδα βουλευτών με επικεφαλής τον βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος Όλιβερ Λέτουιν (που είχε πετύχει τη διεξαγωγή των ενδεικτικών ψηφοφοριών), των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ και Νίκ Μπολς, ο οποίος παραιτήθηκε χθες και είναι πλέον ανεξάρτητος, μετά τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια του κοινοβουλίου να βρει μία πλειοψηφία για μία εναλλακτική λύση στην συμφωνία αποχώρησης.

Διαβάστε επίσης: Brexit: Μια ανάσα πριν το χάος μετά το νέο «όχι» της Βουλής

Αυτή τη φορά εξετάζουν την πιθανότητα να καταθέσουν τις επόμενες ώρες στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που θα αποκλείει την έξοδο χωρίς συμφωνία και θα δεσμεύει την κυβέρνηση να εκτελέσει αυτή την πρόταση, ζητώντας μία παράταση του άρθρου 50. Εάν γίνει δεκτή η πρόταση για συζήτηση στο κοινοβούλιο, τότε το νομοσχέδιο θα συζητηθεί μεθαύριο, Πέμπτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Βρισκόμαστε σε μία πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση με σοβαρό τον κίνδυνο μίας μη συμφωνίας σε δέκα μέρες. Η πρωθυπουργός έχει την ευθύνη να εμποδίσει κάτι τέτοιο. Πρέπει να βρει ένα σχέδιο και να πει πόση παράταση πιστεύει ότι χρειάζεται μέχρι να διευθετηθεί το θέμα. Αν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει επειγόντως, τότε είναι ευθύνη του κοινοβουλίου να προσπαθήσει να εξασφαλίσει κάτι τέτοιο», δήλωσε η Ιβέτ Κούπερ.

Από την πλευρά του ο Όλιβερ Λέτουιν δήλωσε ότι «είναι η τελευταία προσπάθεια για να εμποδίσουμε την χώρα να εκτεθεί στους κινδύνους από μία έξοδο χωρίς συμφωνία. Κατανοούμε ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε».

Πηγή: protothema.gr