Τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου πριν από ένα επαγγελματικό interview

Τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου πριν από ένα επαγγελματικό interview

Τέσσερα βασικά steps που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τον στόχο σου

Για να κάνεις εντύπωση σε μια επαγγελματική συνέντευξη δεν αρκεί μόνο να είσαι συνεπής στην ώρα και στο dress code της εκάστοτε επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή! Έρχεται μεγάλη αλλαγή στις αγορές μας μέσω Ίντερνετ

Θα πρέπει να σκεφτείς κάποια πολύ σημαντικά θέματα έτσι ώστε να μπορέσεις να τα αναπτύξεις στη συζήτηση. Αυτά τα 4 βασικά στοιχεία που σου έχουμε παρακάτω, θα σε βοηθήσουν για να επιτύχεις τον πολυπόθητο στόχο σου. Είναι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου προκειμένου να συνειδητοποιήσεις τα θέλω και τους στόχους σου!

1. Πώς μπορώ να επιτύχω ισορροπία μεταξύ της προώθησης του εαυτού μου και της προώθησης της ομάδας/εταιρείας;

Όλοι ξέρουμε πως είναι χάρισμα να ξέρεις να «πουλάς» σωστά τον εαυτό σου! Όμως αυτό κρύβει και κινδύνους! Πρέπει να πετύχεις τη σωστή! Μπορείς να εκφράσεις τον ενθουσιασμό σου για τη συγκεκριμένη θέση. Μίλα για την ευκαιρία που σου δίνεται και στη συνέχεια συζήτα για τα προσόντα σου που σε κάνουν ιδανική για την συγκεκριμένη θέση.

2. Πώς θα δείξω τόσο τις γνώσεις μου όσο και το ομαδικό μου πνεύμα;

Να είσαι υπερήφανη για αυτά που έχεις κάνει σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά να θυμάσαι, πως θα χάσεις πολλούς πόντους αν παρουσιαστείς ως η γυναίκα με τα ξέρει όλα! Το να είσαι πολύ έξυπνη θα κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι δεν ταιριάζεις με την ομάδα, ότι θα είσαι επικριτική σε οτιδήποτε λανθασμένο συμβεί. Ας είσαι προσεκτική!

3. Πόσο πρόθυμη πρέπει να είμαι;

Όσο σίγουρη κι αν είσαι για τη θέση, μετά από κάθε συνέντευξη πρέπει να αξιολογείς την εταιρεία, ακριβώς όπως σε κρίνουν κι εκείνοι. Σου αρέσει η θέση που καλείσαι να καλύψεις; Το περιβάλλον είναι αυτό που θέλεις; Ο μισθός; Το οράριο; Αν νιώθεις πραγματικά ενθουσιασμένη για την θέση, η γλώσσα του σώματός σου και ο ενθουσιασμός σου θα το εκπέμψει.

4. Πόσες πρόβες πρέπει να κάνω για την συνέντευξη;

Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από το να κάνεις πρόβα για μια επικείμενη επαγγελματική συνέντευξη. Αυτό θα σου επιτρέψει να βρεις τη σωστή στάση του σώματός σου, τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις και τις απαντήσεις που θα δώσεις σε πιθανές ερωτήσεις του μελλοντικού αφεντικού σου . Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι ηχογραφούν ή βιντεοσκοπούν την «πρόβα» τους , έχουν πολλές πιθανότητες να βελτιώσουν την εικόνα τους και να πάρουν την θέση εργασίας.

Πηγή: newsbomb.gr