«Εποικοδομητική» η πρώτη επαφή Μέι-Κόρμπιν

«Εποικοδομητική» η πρώτη επαφή Μέι-Κόρμπιν

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εύρεσης λύσης στο Brexit

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε η Ντάουνινγκ Στριτ τη συνομιλία Μέι-Κόρμπιν στο πλαίσιο της προσπάθειας εύρεσης λύσης στο Brexit.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση Μέι-Κόρμπιν

 «Και οι δύο πλευρές επέδειξαν ευελιξία και μία δέσμευση να φέρουν σε ένα τέρμα την επικρατούσα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit. Έχουμε συμφωνήσει ένα πρόγραμμα εργασίας για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε αποτέλεσμα για το βρετανικό λαό, προστατεύοντας θέσεις εργασίας και την ασφάλεια», ανέφερε η κυβερνητική δήλωση.

Το Εργατικό Κόμμα σε δική του δήλωση έκανε λόγο για «εποικοδομητικές διερευνητικές συνομιλίες για το πώς θα σπάσει το αδιέξοδο του Brexit».

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, οι δύο πλευρές συνέστησαν διαπραγματευτικές ομάδες, οι οποίες θα καθορίσουν απόψε το πρόγραμμα των επόμενων βημάτων και θα συναντηθούν ξανά την Πέμπτη για μία «πλήρη ημέρα εντατικών συζητήσεων, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για επείγουσα διαδικασία».

Εν τω μεταξύ, στη Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίθηκε με μία ψήφο διαφορά η πρόταση βουλευτών για συζήτηση και ψηφοφορία αύριο νομοσχεδίου που θα υποχρεώνει την κυβέρνηση να ζητήσει από την ΕΕ παράταση του Άρθρου 50 πέρα από τη 12η Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Αντίθετα, η πρόταση για διενέργεια τρίτου γύρου ενδεικτικών ψηφοφοριών την προσεχή Δευτέρα απορρίφθηκε. Από την ψηφοφορία προέκυψε ισοπαλία (310-310) με την καθοριστική, αρνητική, ψήφο να δίνεται στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ήταν η πρώτη ισοπαλία σε βουλευτική ψηφοφορία από το 1993, σε συζήτηση για τη συνθήκη του Μάαστριχτ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ