Ερντογάν: Ό,τι κάνει ο Νετανιάχου είναι παράνομο

Ερντογάν: Ό,τι κάνει ο Νετανιάχου είναι παράνομο

Για τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία ανέφερε ότι σχεδόν όλη η εκλογική διαδικασία ήταν παράτυπη

Ό,τι κάνει ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεζαμίν Νετανιάχου είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι από το 1948 μέχρι σήμερα ό,τι έκαναν οι Ισραηλινοί ειναι παράνομο. Για τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία ανέφερε ότι σχεδόν όλη η εκλογική διαδικασία ήταν παράτυπη και ότι έγιναν ‘οργανωμένα αδικήματα” και ‘κλοπές στις κάλπες”.

Διαβάστε επίσης: «Ώρα μηδέν» για τους S-400: Ο Ερντογάν πάει στη Μόσχα για να δει τον Πούτιν

Αναχωρώντας για τη Ρωσία όπου θα πραγματοποιηθεί η 8η συνάντηση του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου Τουρκίας-Ρωσίας, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι κάθε μέρα που περνά ενισχύεται η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι είναι η τρίτη φορά που συναντάται φέτος με τον Ρώσο ομόλογό του πρόσωπο με πρόσωπο. “Θα αξιολογήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Θα συζητήσουμε περιφερειακά θέματα και ιδιαίτερα το θέμα της Συρίας καθώς και παγκόσμια”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Οπως ανέφερε ο εμπορικός όγκος των δύο χωρών αυξήθηκε κατά 15% από πέρσι φτάνοντας τα 26 δις δολάρια, ωστόσο αυτός ο αριθμός έχει δυνατότητα να φτάσει πολύ πιο ψηλά, όπως ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν πως θα διευρύνουν τις οικονομικές τους σχέσεις. Σε σχέση με τις επενδύσεις στις δύο χώρες θα έχουν συναντήσεις με επιχειρηματίες και μαζί με Βλαντιμίρ Πούτιν θα προσφωνήσουν τους επιχειρηματίες, όπως ανέφερε. Ο Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε ότι είχαν αποφασίσει το 2019 να είναι έτος τουρισμού Τουρκίας - Ρωσίας, λέγοντας ότι κατά την επίσκεψή του θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπερας.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Σε σχετική ερώτηση για το Ισραήλ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως “ό,τι κάνει ο (Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπεζαμίν) Νετανιάχου είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο. Αυτοί δεν υπάρχει τίποτα που να το κάνουν νόμιμα. Ό,τι έκαναν από το 48 μέχρι σήμερα είναι παράνομο. Είναι αντίθετα και με τις αποφάσεις του ΟΗΕ”. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κάποια βήματα όπως είναι το θέμα της Πρωτεύουσας και των υψιπέδων Γκολάν έγιναν με τη στήριξη των ΗΠΑ ωστόσο τα Ηνωμένα Έθνη δεν ακολούθησαν, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την επιθυμία τους για δημιουργία τετελεσμένων. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία θα συζητηθούν όλα αυτά τα ζητήματα, λέγοντας ότι η Δυτική Όχθη είναι παλαιστινιακό έδαφος και σε αυτό το θέμα στηρίζουν τους Παλαιστινίους.

Σε ερώτηση για την επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “σχεδόν όλη η εκλογική διαδικασία ήταν παράτυπη”, προσθέτοντας ότι “βλέπουμε ότι έγιναν κάποια οργανωμένα αδικήματα”. Όπως είπε υπάρχουν κάποιες διαπιστώσεις μέσω τηλεόρασης και κάμερας. “Για όλα αυτά θα κάνουμε μαζί βήματα”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι οι εισαγγελείς θα κάνουν αυτό που πρέπει ενώ ανέφερε ότι “έγιναν κλοπές στις κάλπες”.

Πηγή: ΚΥΠΕ