Στο Παρίσι η Μέι μετά το Βερολίνο

Στο Παρίσι η Μέι μετά το Βερολίνο

Σκοπός της είναι να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η διάρκειας μιάμισης ώρας συνάντηση της Τερέζα Μέι με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά η 21η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Κίνας στις Βρυξέλλες

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου μεταβαίνει στο Παρίσι, όπου αργότερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Μακρόν.

Σκοπός της είναι να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να χορηγήσουν στη Βρετανία μία ακόμα παράταση του Άρθρου 50.

Η κα Μέι έχει ζητήσει μέσω επιστολής προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ η παράταση να διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου, με δικαίωμα αποχώρησης από την ΕΕ νωρίτερα, αν επικυρωθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων η Συμφωνία Αποχώρησης.

Οι ανταποκρίσεις των βρετανικών μέσων ενημέρωσης από τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, ωστόσο, αναφέρουν ότι οι περισσότεροι ηγέτες προσανατολίζονται προς μία μεγαλύτερης διάρκειας παράταση, πιθανότατα έως τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Παράλληλα οι Ευρωπαίοι φέρονται να θέλουν να επιβάλουν αυστηρούς όρους στο Λονδίνο, όπως τη δέσμευση της βρετανικής κυβέρνησης ότι δε θα μπλοκάρει τον επόμενο μεσοπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ.

Σύμφωνα με ορισμένα από τα δημοσιεύματα, εξετάζεται επίσης η επιβολή υποχρέωσης τακτικών ελέγχων διαγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου όσο είναι μέλος της ΕΕ, μια ιδέα που φέρεται να προωθεί ο πρόεδρος Μακρόν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ