«Χαστούκι» για Ερντογάν: Έχασε οριστικά την Κωνσταντινούπολη – Δήμαρχος ο Ιμάμογλου

«Χαστούκι» για Ερντογάν: Έχασε οριστικά την Κωνσταντινούπολη – Δήμαρχος ο Ιμάμογλου

Ποια είναι τα τελικά αποτελέσματα

Δεκαεπτά ολόκληρες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και τις ενστάσεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για παρατυπίες ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου κλήθηκε να λάβει επίσημα την εντολή για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.

Διβάστε επίσης: Σπάνιο μπλε διαμάντι 20 καρατίων εξορύχθηκε στη Νότια Αφρική

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κλήθηκε στο δικαστήριο της περιφέρειας Σισλί της Κωνσταντινούπολης, όπου εδρεύει η εκλογική επιτροπή, η οποία απέρριψε το αίτημα του ΑΚΡ για αναβολή της διαδικασίας μέχρι να αποφασίσει το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για τις καταγγελλόμενες παρατυπίες στις εκλογές.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης των ψήφων, ο Εκρέμ Ιμάμογλου επικράτησε αποσπώντας 4.169.765 ψήφους έναντι 4.156.036 του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δηλαδή διαφορά μόλις 13.729 ψήφων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η αρχική διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων που είχε ανακοινώσει την επομένη των εκλογών το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο ήταν 28.000 ψήφοι.

Η τελετή ανάληψης καθηκόντων από το νέο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αναμένεται να γίνει στις 6 μ.μ. στην περιοχή Φατίχ.

Πηγή: newsbomb.gr