Νορβηγία: «Όπλο» των Ρώσων η λευκή φάλαινα με τη συσκευή (Βίντεο)

Νορβηγία: «Όπλο» των Ρώσων η λευκή φάλαινα με τη συσκευή (Βίντεο)

Πώς ο εντοπισμός μίας φάλαινας Beluga έχει πυροδοτήσει κατασκοπευτικά σενάρια προχωρημένης επιστημονικής φαντασίας

Έντομα-ρομπότ που παρακολουθούν και καταγράφουν με μικροκάμερες τους εχθρούς ή τους ανταγωνιστές. Καρχαρίες που «περιπολούν» τις ακτές, με «εντολή» των Ισραηλινών. Σκύλοι και πτηνά που εκπαιδεύονται για... πράκτορες. Δελφίνια με οπλικά συστήματα και ειδικές προσθήκες, που χρησιμεύουν ως αμυντικά εργαλεία. Στα παραπάνω σενάρια, προστέθηκε και μία λευκή φάλαινα, η οποία εντοπίστηκε από ψαράδες στις θάλασσες της Νορβηγίας, φέροντας στο σώμα της έναν... πομπό!

Διαβάστε επίσης: Αεροπορικές εταιρείες κατά Boeing: Εκατοντάδες εκατ. η ζημία από την καθήλωση των 737 Max 8

Το πανέμορφο θηλαστικό εξετάστηκε εξονυχιστικά από τους Νορβηγούς επιτελείς του στρατού. Ειδικοί αναλυτές, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η λευκή φάλαινα ενδέχεται να έχει εκπαιδευτεί από ειδικούς του Ρωσικού Ναυτικού και να χρησιμοποιείται ως κατάσκοπος και ως «όπλο» σε υποθαλάσσιες αποστολές.

Η λευκή φάλαινα εντοπίστηκε από Νορβηγούς ψαράδες στα ανοιχτά του χωριού Ίνγκα, την περασμένη εβδομάδα. «Πήγαμε να ανεβάσουμε τα δίχτυα μας, όταν πλησίασε στη βάρκα μας η λευκή φάλαινα. Κολύμπησε κατά πάνω μας και πλησίασε πολύ. Τότε διακρίναμε ότι είχε μία συσκευή πάνω της», δήλωσε ένας από τους Νορβηγούς ψαράδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Αν η φάλαινα προέρχεται από τη Ρωσία, και έχουμε σοβαρό λόγο να το πιστεύουμε αυτό, δεν έχει εκπαιδευτεί από Ρώσους επιστήμονες, αλλά από άτομα του ρωσικού Ναυτικού», τόνισε ο Martin Biuw από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Έρευνας της Νορβηγίας.

«Ξέρουμε ότι στη Ρωσία διαθέτουν έναν μεγάλο πληθυσμό από φάλαινες σε καθεστώς αιχμαλωσίας και γνωρίζουμε επίσης, ότι ορισμένες από αυτές, αφέθηκαν ελεύθερες. Από τότε έχουμε αναφορές ότι φάλαινες προσεγγίζουν πλοία», δήλωσε ο Audun Rikardsen, καθηγητής στο τμήμα αρκτικής και θαλάσσιας βιολογίας στο Αρκτικό Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας.

Πηγή: protothema.gr