Τι θα συμβεί αν ένα χαρτονόμισμα του ευρώ μπει στο πλυντήριο ρούχων (Βίντεο)

Τι θα συμβεί αν ένα χαρτονόμισμα του ευρώ μπει στο πλυντήριο ρούχων (Βίντεο)

Δείτε το βίντεο!

Σε διαφόρων ειδών ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσουν την ανθεικτικότητά τους, υποβάλλουν οι ειδικοί της ΕΚΤ τα νέα χαρτονομίσμαστα του ευρώ.

Από το νέο βίντεο που ανάρτησε η ΕΚΤ στο Twitter διαπιστώνει κανείς ότι οι αρμόδιοι επιστήμονες σκέφθηκαν πραγματικά κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο για το τι... μπορεί να τύχει σε ένα χαρτονόμισμα του ευρώ, έτσι ώστε να διασφαλίσουν την ανθεκτικότητά του ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο Τραμπ ζητά από τη Γερουσία την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Οπως, με το να μπει ένα χαρτονόμισμα του ευρώ στο πλυντήριο.

Φυσικά, το σενάριο του πλυντηρίου ρούχων για τα χαρτονομίσματα του ευρώ, δεν είναι το μόνο που εξετάζει η ΕΚΤ. Την ίδια ώρα μελετούν τις αντοχές των χαρτονομισμάτων στην υπερβολική τριβή, στο κατά λάθος σιδέρωμα, στο κατά λάθος πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων, στην κατά λάθος έκθεση στα χημικά, το συνεχές «κόλλα-ξεκόλλα» με σελοτέιπ, η έκθεση σε υπερβολικό κρύο, της τάξης των -18 βαθμών Κελσίου, η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, ακόμα και η περίπτωση ένα χαρτονόμισμα να βρεθεί σε θερμοκρασίες της τάξης των 140 βαθμών Κελσίου.

Σε όλα τα τέστ, όπως φαίνεται το βίντεο, τα χαρτονομίσματα του ευρώ αντέχουν γιατί, όπως τονίζεται στο σύνθημα της ΕΚΤ, «έχουν φτιαχτεί για να αντέχουν» (made to last).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Σημειώνεται ότι η δεύτερη σειρά χαρτονομισμάτων με τίτλο Europa που θα ξεκινήσει να εκδίδεται στις 28 Μαϊου θα περιλαμβάνει ένα πορτρέτο της Ευρώπης, μιας μορφής από την ελληνική μυθολογία, και είναι καλλιτεχνικό δημιούργημα του σχεδιαστή Ράινχολντ Γκερστρέτερ από το Βερολίνο.

Πηγή: Ιefimerida.gr