«Κόκκινος» συναγερμός στις ΗΠΑ για τη θεραπεία βαμπίρ – Δυο σοβαρά περιστατικά

«Κόκκινος» συναγερμός στις ΗΠΑ για τη θεραπεία βαμπίρ – Δυο σοβαρά περιστατικά

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στις ΗΠΑ για τη θεραπεία βαμπίρ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στις ΗΠΑ για τη θεραπεία βαμπίρ, μετά από δύο σοβαρά περιστατικά ασθενείας σε σπα στο Νέο Μεξικό.

«Ένοχη», όπως όλα δείχνουν, είναι η δημοφιλής θεραπεία βαμπίρ, που στιγμάτισε δύο ασθενείς για πάντα…

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στην Ινδία: 800.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω του κυκλώνα Φάνι

Το τμήμα Υγείας του Νέου Μεξικού ανακοίνωσε πως εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν πως οι δύο ασθενείς μολύνθηκαν από τον ίδιο ιό, αυξάνοντας τις πιθανότητες η μόλυνση να είναι αποτέλεσμα της τεχνικής του σπα.

Το Τμήμα προσφέρει δωρεάν τεστ για HIV, ηπατίτιδα Β και C για κάθε πελάτη του σπα που έκανε την ίδια θεραπεία από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2018. Ήδη έχουν εξεταστεί πάνω από 100 άτομα αλλά το Τμήμα Υγείας θέλει να παρέχει τις υπηρεσίες αυτές σε όλους όσους έκαναν την θεραπεία, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Η εξέταση είναι πολύ σημαντική για όλους καθώς υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες για τον HIV αλλά και διαφορετικές μολύνσεις από την ηπατίτιδα» συμπληρώνεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Το σπα σταμάτησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρχές οι οποίες εντόπισαν μη ασφαλείς πρακτικές που θα μπορούσαν να μεταδώσουν μολύνσεις του αίματος και των οστών. Τότε ο εκπρόσωπος του σπα αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις.

Το «vampire facial» είναι μια θεραπεία πλάσματος, πλούσια σε πρωτεΐνη, που εγχέεται στο πρόσωπο μέσω ενός στυλό με μικρο-ενέσεις. Το πλάσμα παράγεται από αίμα. Όταν η παραγωγή γίνεται με σωστό και ασφαλή τρόπο, τότε η θεραπεία δεν εκθέτει τους ασθενείς σε κινδύνους ενώ διαφημίζεται για τις ιδιότητες που έχει να ανανεώνει το πρόσωπο και να κάνει το δέρμα να μοιάζει πολύ νεότερο.

Αν το στυλό ή τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν αποστειρωθούν σωστά μεταξύ των ασθενών, τότε δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες.

Μολύνσεις μπορούν να προκληθούν αν οι σύριγγες ή οι άκρες του στυλό επαναχρησιμοποιηθούν ή αν χρησιμοποιηθεί το αίμα άλλου ασθενή για την παραγωγή πλάσματος.

Ο Ehsan Ali, γιατρός κοσμετολογίας, εξηγεί στο CNNi πως όσοι ενδιαφέρονται για αυτού του είδους την θεραπεία θα πρέπει να βεβαιώνονται πως οι θεραπευτές τους χρησιμοποιούν νέες σύριγγες για να πάρουν αίμα και ότι αλλάζουν τις βελόνες στο στυλό πριν ξεκινήσουν. «Τα πάντα να γίνονται μπροστά σας» λέει.

Πηγή: cnn.gr