Νέα τουρκική άσκηση στο Αιγαίο

Νέα τουρκική άσκηση στο Αιγαίο

Ποιο το σενάριο

Νέα άσκηση μεταξύ της Χίου και τη Μυτιλήνης ξεκίνησε η Τουρκία με την επονομασία “Αστέρι της Ανατολής-2019” με σενάριο την διάσωση 40 παράνομων μεταναστών εκ των οποίων οκτώ παιδιά που προσπαθούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: «Πολεμικό» κλίμα στην ΑΟΖ: 10 πλοία έστειλε η Τουρκία για τον «Πορθητή»

Με βάση το σενάριο η τουρκική ακτοφυλακή διασώζει 39 Παλαιστίνιους και ένα Ιρακινό μετανάστη. Η άσκηση ξεκίνησε με συντονισμό του Διοικητηρίου Αεροπορικής Εκπαίδευσης και συμμετείχαν το Διοικητήριο Ακτοφυλακής και το Διοικητήριο Στρατοχωροφυλακής. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε 53 ναυτικά μίλια από τον κόλπο της Σμύρνης και συμμετείχαν ένα ελικόπτερο, μία φρεγάτα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο διάσωσης, καθώς και σκάφη της ακτοφυλακής. Χρησιμοποιήθηκε επίσης και ένας σκάφος της ‘ακτοφυλακής’ του ψευδοκράτους. Την άσκηση παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Αζερμπαϊτζάν, της Παλαιστίνης,της Ιαπωνίας, του Κουβέιτ, της νοτίου Κορέας, του Κοσόβο και του Πακιστάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Το δεύτερο σκέλος της άσκησης πραγματοποιείται αύριο στη Σμύρνη και το σενάριο περιλαμβάνει σενάριο διάσωσης ορειβατών που χάθηκαν στο βουνό.

Πηγή: ΚΥΠΕ