Φρικτά βασανιστήρια σε τουρκική φυλακή: Τον παραμόρφωσαν και του ξερίζωσαν τη γλώσσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Φρικτά βασανιστήρια σε τουρκική φυλακή: Τον παραμόρφωσαν και του ξερίζωσαν τη γλώσσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκρός, μέσα σε τουρκική φυλακή, βρέθηκε ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κατασκοπίας

Νεκρός, μέσα σε τουρκική φυλακή,βρέθηκε ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 55χρονος Ζάκι Μουμπάρακ αυτοκτόνησε. Ωστόσο, «το σώμα του βρέθηκε παραμορφωμένο και η γλώσσα του… ξεριζωμένη», καταγγέλλει η οικογένειά του, η οποία αμφισβητεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Διαβάστε επίσης: Εφιαλτική πρόβλεψη: Αν εκραγεί το ηφαίστειο Yellowstone θα χαθούν 5 δισ. άνθρωποι

Οι τουρκικές Αρχές είχαν υποστηρίξει ότι ο 55χρονος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του, μετά τις καταγγελίες εναντίον του για κατασκοπεία υπέρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο αδελφός του δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τον επαναπατρισμό του πτώματος του αδερφού του στη Γάζα προτού μία «ιατρική αναφορά πιστοποιήσει ότι ο αδελφός του πέθανε από επιπλοκές βασανιστηρίων κι όχι από αυτοκτονία», όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Η γλώσσα του ήταν ξεριζωμένη και υπάρχουν ίχνη από χτυπήματα στο κεφάλι, ένα βαθύ κόψιμο στο πόδι και σημάδια από ηλεκτροσόκ στο στήθος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές λέγοντας πως είναι «αβάσιμες». Επιπλέον, αρνείται να δώσει περισσότερες πληροφορίες, τονίζοντας ότι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μένουν απόρρητες.

Ο Ζάκι Μουμπάρακ ήταν απόστρατος των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ είχε εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας μετά την ανάληψη του ελέγχου του παλαιστινιακού θύλακα από το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς το 2007, σύμφωνα με τον αδερφό του.

Στη συνέχεια έζησε στη Βουλγαρία και μετά στην Τουρκία.

Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη μαζί με ένα ακόμη άτομο. Θεωρείτο ύποπτος για «πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία» και «για διεθνή κατασκοπεία» υπέρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σε βάρος της Τουρκίας, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι Αρχές της Τουρκίας ερευνούσαν μάλιστα τυχόν σχέσεις μεταξύ των δύο υπόπτων και της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, επικριτή της σαουδαραβικής μοναρχίας, στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Anadolu.

Πηγή: Cnn.gr