Πήγαν σε νησί και «πάγωσαν» με αυτό που ανακάλυψαν στην παραλία (Φώτος)

Πήγαν σε νησί και «πάγωσαν» με αυτό που ανακάλυψαν στην παραλία (Φώτος)

Ο... παράδεισος στον Ινδικό Ωκεανό έκρυβε εκπλήξεις

Τα νησιά Κόκος στον Ινδικό Ωκεανό θεωρούνται ως ο τελευταίος «παράδεισος» της Αυστραλίας.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στη Βραζιλία: 11 νεκροί από πυροβολισμούς σε μπαρ στη Μπελέμ

Με πολύ σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, είναι για τους επιστήμονες ένα μέρος όπου μπορούν να μελετήσουν την εξέλιξη των ειδών.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Πρόσφατα, μια ομάδα επιστημόνων πήγε στο απομακρυσμένο νησί για τους καθιερωμένους ερευνητικούς σκοπούς ωστόσο έμεινε με το στόμα ανοιχτό μπροστά στην τεράστια έκπληξη που αντίκρισε.

Με καταγάλανα νερά και πολύ σπάνια είδη ζωής, αποτελούν τουριστικό θέρετρο αλλά και ένας μέρος με ιδιαίτερη επιστημονική σημασία.

Στην τελευταία τους επίσκεψη, ωστόσο, εκεί, οι επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό με την έκπληξη που τους περίμενε.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο παπούτσια και περισσότερες από 370.000 οδοντόβουρτσες είναι μεταξύ των 414 εκατ. πλαστικών που ξεβράστηκαν εκεί!

Τα νησιά, τα οποία αποτελούν αυστραλιανό έδαφος, ήταν γεμάτα με 238 τόνους πλαστικών, παρά το γεγονός ότι σ' αυτά κατοικούν μόνο 500 άνθρωποι.

Πολλά από τα σκουπίδια ήταν αντικείμενα ευρείας κατανάλωσης, όπως καπάκια μπουκαλιών, καλαμάκια, παπούτσια και σανδάλια, σύμφωνα με την τοξικολόγο του πανεπιστημίου της Τασμανίας Τζένιφερ Λάβερς.

Πηγή: newsbomb.gr