Μέρκελ: Οχι σε επαναδιαπραγμάτευση του Brexit

Μέρκελ: Οχι σε επαναδιαπραγμάτευση του Brexit

Το απέκλεισε κατηγορηματικά

H Καγκελάριος απέκλεισε κατηγορηματικά –σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA)- ) το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit, κάτι το οποίο έπραξε και ο επικεφαλής της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η κα Μέρκελ σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα τόνισε ότι «όπως έχουμε δηλώσει, δεν θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της συμφωνίας εξόδου», εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί τελικά λύση.

 Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ υπάρχουν πολλοί Βρετανοί βουλευτές που δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την χειρότερη λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πότε στέλνουν τους S-400 στην Τουρκία οι Ρώσοι

Ως κομβικό σημείο η Καγκελάριος ανέδειξε την ανάγκη να δοθούν εγγυήσεις ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το ζήτημα είναι, ανέφερε η Καγκελάριος, κατά πόσο η Βρετανία θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί σε μεταβατική κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και χάσει την δυνατότητα εύρυθμης οικονομικής λειτουργίας της.

Πηγή: ΚΥΠΕ