Ερντογάν: Δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις για τους S400

Ερντογάν: Δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις για τους S400

Το θέμα των S400 είναι ένα ζήτημα που τελείωσε για την Ρωσία και την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος

Το θέμα των S400 είναι ένα ζήτημα που τελείωσε για την Ρωσία και την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Η τελετή Γιαβούζ αποτελεί έκφραση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε συνομιλία που είχε με ξένους δημοσιογράφους, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “οι ΗΠΑ έχουν ένα πρόβλημα, οι σχέσεις μας εμάς με τον κ. Τραμπ είναι πολύ πολύ διαφορετικές", ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πολύ διαφορετικές οι σχέσεις με εκείνους που βρίσκονται κάτω από τον κ. Τραμπ. "Επομένως δεν βλέπω να υπάρχει καμιά μα καμιά πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις” ανέφερε. Ωστόσο είπε ότι σε περίπτωση που επιβληθούν κυρώσεις η Τουρκία θα απαντήσει.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως σε 15 ημέρες θα ξεκινήσει η παράδοση των S400, προσθέτοντας ότι έχουν ορίσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που θα τοποθετηθεί το ρωσικό πυραυλικό σύστημα. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα να αποκλείσουν καμιά χώρα του ΝΑΤΟ από τη συμμαχία. Για το θέμα των κυρώσεων είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συμπεριφερθούν με πολύ μεγάλη ευαισθησία.

Πηγή: ΚΥΠΕ