Ο Τραμπ υπέγραψε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν: Μπορεί να διαρκέσουν χρόνια

Ο Τραμπ υπέγραψε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν: Μπορεί να διαρκέσουν χρόνια

Κυρώσεις μετά την κατάρριψη drone

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον επιβάλει νέες, δριμύτατες, κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, εν μέσω έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Οι κυρώσεις θα έχουν στόχο και τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανακοίνωσε ο Τραμπ. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι αυτές οι κυρώσεις μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια. «Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση στην Τεχεράνη», τόνισε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ γραφείο, μετά την υπογραφή του διατάγματος για τις περαιτέρω κυρώσεις στο Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή που το Εurofighter πέφτει στο έδαφος - Νεκρός ο ένας πιλότος

Κυρώσεις μετά την κατάρριψη drone

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν έρχονται μία εβδομάδα μετά την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το Ιράν. Πάντως, ο Τραμπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επέμεινε ότι το εκτελεστικό διάταγμα για τα νέα τιμωρητικά μέτρα θα υπογράφονταν ανεξάρτητα από αυτό το συμβάν.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Παράλληλα, ο Τραμπ επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ότι η Τεχεράνη πρέπει να σταματήσει να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, ότι δεν επιθυμεί πόλεμο με το Ιράν και ότι θα ήθελε πολύ να συνάψει μια συμφωνία με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Πηγή: iefimerida.gr