Εστιατόριο στην Ισπανία απασχολεί αποκλειστικά ΑμΕΑ και διεκδικεί αστέρι Michelin (Φώτος & Βίντεο)

Εστιατόριο στην Ισπανία απασχολεί αποκλειστικά ΑμΕΑ και διεκδικεί αστέρι Michelin (Φώτος & Βίντεο)

Η ορμή του εστιατορίου δεν σταματάει, ενώ υπάρχει πιθανότητα να βραβευτεί σύντομα με αστέρι Μichelin για την ποιότητά του

"Oι άνθρωποι δεν έρχονται εδώ επειδή το προσωπικό έχει αναπηρίες αλλά επειδή είναι το καλύτερο εστιατόριο στην περιοχή".

Διαβάστε επίσης: Έγκυος απέβαλε μετά από πυροβολισμό στην κοιλιά -Συνελήφθη για ανθρωποκτονία του αγέννητου μωρού της

Αυτό δήλωσε για το εστιατόριο Universo Santi ο Αntonio Vila, πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που βοηθά τους ανθρώπους με αναπηρίες να βρουν δουλειές, ενώ υπήρξε και η κινητήριος δύναμη πίσω από το άνοιγμα του εστιατορίου.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

¿No crees que el año nuevo es para celebrarlo? Ven a visitarnos y vive nuestro proyecto. Reserva 856662379

A post shared by Universo Santi (@universosanti) on Jan 3, 2018 at 3:36am PST

Το Universo Santi βρίσκεται στην νότια Ισπανία, το οποίο είναι γνωστό για το φαγητό του, τόσο σε ντόπιους όσο και σε ανθρώπους τπου ταξιδεύουν από μακριά για να απολαύσουν τα υπέροχα πιάτα του. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλοι οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου εστιατορίου έχουν κάποιου είδους αναπηρία.

 
View this post on Instagram

Hoy en Universo Santi con @danielmchef4 @garciasemi @alabarderosevilla @andcompartiendo @javier_lalola_taberna_gourmet preparando el evento de mañana.

A post shared by Universo Santi (@universosanti) on Oct 18, 2017 at 9:12am PDT

"Πάντα ήθελα να δείξω για πόσα πράγματα είναι ικανοί οι άνθρωποι με αναπηρίες, αν τους δοθεί σωστή εκπαίδευση", είπε ο Vila. "Δεν εκπροσωπούνταν στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας και το Universo Santi έσπασε αυτόν τον φραγμό". Αυτήν τη στιγμή, το εστιατόριο απασχολεί 20 υπαλλήλους, που έχουν όλοι κάποιας μορφής αναπηρία, και διαλέχθηκαν από μια λίστα από 1.500 αιτήσεις ανθρώπων με πάνω από 35% αναπηρία.

Η ορμή του εστιατορίου δεν σταματάει, ενώ υπάρχει πιθανότητα να βραβευτεί σύντομα με αστέρι Μichelin για την ποιότητά του. Μάλιστα σε πολλές διαδικτυακές κριτικές αναφέρεται ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

 
View this post on Instagram

Hoy, David Fernandez panadero de JEREZ PAN, el antiguo panadero que surtia a las hermanas de la Quintana, vuelve a la finca el altillo, para ofrecer una clase magistral de elaboraciones de pan. ¡Os esperamos! Reserva en el 856662379 y prueba nuestros menús

A post shared by Universo Santi (@universosanti) on Jan 24, 2018 at 3:12am PST

Αυτό αποδεικνύει ότι πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται στους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί με κάποιον τρόπο, είναι να τους δοθεί μια ευκαιρία να πετύχουν μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Μακάρι να δούμε περισσότερα τέτοια μέρη σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: jenny.gr