Αναγκαστική προσγείωση στο Χίθροου πτήσης των Βρετανικών Αερογραμμών

Αναγκαστική προσγείωση στο Χίθροου πτήσης των Βρετανικών Αερογραμμών

Η British Airways ανέφερε ότι οι πιλότοι ζήτησαν προληπτικά προσγείωση κατά προτεραιότητα στο Χίθροου εξαιτίας τεχνικού προβλήματος

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Χίθροου λόγω τεχνικού προβλήματος πραγματοποίησε αεροσκάφος των Βρετανικών Αερογραμμών περίπου μιάμιση ώρα μετά από την απογείωση από το ίδιο αεροδρόμιο με προορισμό την Μπάνγκαλορ της Ινδίας.

Διαβάστε επίσης: Τετράχρονος πέφτει σε αποβάθρα τρένου - Σκηνές αλλοφροσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 777 απογειώθηκε λίγο πριν από τις 3.30 το απόγευμα ώρα Λονδίνου, με μία ώρα καθυστέρηση. Καθώς πετούσε πάνω από τη Θάλασσα της Μάγχης ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου για ένα αδιευκρίνιστο για την ώρα τεχνικό πρόβλημα, υποβάλλοντας αίτημα για «κατά προτεραιότητα» (και όχι έκτακτη) προσγείωση στο Χίθροου.

Για να περιοριστεί ο κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών κατά την προσγείωση, το αεροσκάφος πραγματοποίησε πολλούς γύρους πάνω από τη Μάγχη ώστε να μειώσει την ποσότητα των καυσίμων που έφερε.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Σύμφωνα με αναφορά επιβάτη της πτήσης στο Twitter, στο πιλοτήριο χρησιμοποιήθηκαν μάσκες οξυγόνου καθώς υπήρξε καπνός.

Οι Βρετανικές Αερογραμμές ενημέρωσαν ότι η προσγείωση έγινε ομαλά και δεσμεύθηκαν ότι οι επιβάτες θα μεταβούν στον προορισμό τους με αλλά αεροσκάφη.

 

 
Πηγή: ΚΥΠΕ