Παρίσι: Στους δρόμους οι Γαλλίδες - Διαδήλωση για τις εκατοντάδες δολοφονίες γυναικών (Φώτο)

Παρίσι: Στους δρόμους οι Γαλλίδες - Διαδήλωση για τις εκατοντάδες δολοφονίες γυναικών (Φώτο)

Φώναξαν «ΑΡΚΕΤΑ»

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο (06/06) στο Παρίσι προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να ζητήσουν αυστηρότερα μέτρα κατά των δολοφονιών των γυναικών στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: Ινδία: Την ώρα που τον κήδευαν παρατήρησαν κάτι περίεργο... (Βίντεο)

 

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αρκετά» και κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Στοπ στις γυναικοκτονίες» ή «Ο πλανήτης χρειάζεται τις γυναίκες ζωντανές», το πλήθος συγκεντρώθηκε στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο πλαίσιο διαδήλωσης που οργανώθηκε από διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των γυναικοκτονιών, τη δολοφονία μιας γυναίκας λόγω του φύλου της. Σημειώνεται ότι η δολοφονίες των γυναικών αποτελούν μάστιγα πλέον στην ΕΕ. Μάλιστα επίσημα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι στην Ισπανία από το 2003 έχουν δολοφονηθεί 1.000 γυναίκες.

Διαδηλώτριες στο Παρίσι

74 δευτερόλεπτα σιγής στο Παρίσι

Γυναίκες όλων των ηλικιών, αλλά και μερικοί άνδρες, τήρησαν σιγή για 74 δευτερόλεπτα στο Παρίσι, αποτίνοντας φόρο τιμής στις 74 γυναίκες που έχουν δολοφονηθεί εξαιτίας του φύλου τους φέτος στη Γαλλία, κατά τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ομάδα συζήτησης στο Facebook «Γυναικοκτονίες από συντρόφους ή πρώην». Σύμφωνα με την ομάδα αυτή, τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν μόνο αυτή την εβδομάδα.

Κατά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, 130 γυναίκες φέρονται να δολοφονήθηκαν το 2017 από τον σύζυγο ή τον σύντροφό τους, από 123 το 2016.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Είναι σφαγή», είπε στη διαδήλωση η Ζουλί Γκαγιέ, Γαλλίδα ηθοποιός και σύντροφος του Γάλλου πρώην προέδρου Φρανσουά Ολάντ. «Χρειάζεται να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο τον κόσμο για το τι συμβαίνει σήμερα, ότι παρά την εξέλιξη της κοινωνίας, γίνονται βήματα προς τα πίσω και ακόμα περισσότερες γυναίκες χάνουν σήμερα τη ζωή τους».

Ερχονται νέα μέτρα λέει η κυβέρνηση

Σε συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα Journal du Dimanche, η Γαλλίδα υπουργός για την Ισότητα των Φύλων Μαρλέν Σιαπά δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο ευρεία διαβούλευση για τον σχεδιασμό νέων μέτρων με στόχο την αποτροπή των γυναικοκτονιών. Στη διαβούλευση θα συμμετάσχουν τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Η υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει επίσης εκστρατεία προκειμένου να διασφαλίσει ότι καταγγέλλονται κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας.

«Καμία χώρα δεν έχει φθάσει σε μηδενικά κρούσματα γυναικοκτονιών, αλλά νομίζω ότι εάν εργαστούμε όλοι πάνω σε αυτό, συλλογικά μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα μακροπρόθεσμα», έκρινε η Σιαπά.

Πηγή: iefimerida.gr