Γερό «χαστούκι» Τραμπ σε Ερντογάν: Τέλος τα F-35 για την Τουρκία

Γερό «χαστούκι» Τραμπ σε Ερντογάν: Τέλος τα F-35 για την Τουρκία

«Τα F-35 δεν μπορούν να συνυπάρχουν με μια ρωσική πλατφόρμα συγκέντρωσης πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει γνώση των προηγμένων δυνατοτήτων»

Ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο προς την Τουρκία ότι καθίσταται αδύνατη η συμμετοχή της στην παραγωγή των μαχητικών αεροσκαφών F-35, μιας και αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.

«Τα F-35 δεν μπορούν να συνυπάρχουν με μια ρωσική πλατφόρμα συγκέντρωσης πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει γνώση των προηγμένων δυνατοτήτων», του μαχητικού αεροσκάφους, ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, η σχέση μας είναι πολυεπίπεδη και δεν επικεντρώνεται μόνο στα F-35. Η σχέση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών μας είναι ισχυρή και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εκτεταμένα με την Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς λόγω της παρουσίας του συστήματος των S-400 στην Τουρκία», προσθέτει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπδήλωσε ότι «δεν είναι δίκαιο» ούτε για την Άγκυρα ούτε για την Ουάσινγκτον το γεγονός ότι η χώρα του δεν μπορεί να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά F-35, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος εκ μέρους της.

Διαβάστε επίσης: Ζευγάρι έκανε σεξ στο παράθυρο και έπεσε από τον 9ο όροφο πολυκατοικίας (Φώτο)

Η παράδοση των S-400 ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι η Τουρκία μπορεί να υποστεί κυρώσεις για την αγορά αυτήν.

Πηγή: Newsbomb.gr