Επιστρέφουν σήμερα στην Τουρκία οι τελευταίοι Τούρκοι πιλότοι των F35

Επιστρέφουν σήμερα στην Τουρκία οι τελευταίοι Τούρκοι πιλότοι των F35

Οι τελευταίοι Τούρκοι πιλότοι και προσωπικό που εκπαιδευόταν επί των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F35 επιστρέφουν σήμερα στην Τουρκία

Οι τελευταίοι Τούρκοι πιλότοι και προσωπικό που εκπαιδευόταν επί των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F35 επιστρέφουν σήμερα στην Τουρκία, έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλει τη συμφωνία πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ 

Όπως μεταδίδει το τουρκικό κανάλι CNN Türk, ήδη επέστρεψε η πρώτη ομάδα των πιλότων και του προσωπικού και σήμερα επιστρέφουν και οι τελευταίοι από τους έξι πιλότους και τα 43 άτομα προσωπικό. Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας με επιστολή του στις 6 Ιουνίου στον Τούρκο ΥΠΑΜ Χουλούσι Ακάρ τον είχε ενημερώσει ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου θα τερματιζόταν η εκπαίδευση των πιλότων και του προσωπικού της Τουρκίας και μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα αναχωρούσαν από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ωστόσο σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι επειδή η Τουρκία δεν έχει ενημερωθεί ακόμη επισήμως για την αναστολή της συμφωνίας για τα F35 δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τα μαχητικά αεροσκάφη τα οποία έχουν παραδοθεί στην Τουρκία και παραμένουν στις ΗΠΑ. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζονται οι συνομιλίες σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα αυτό. 

Πηγή: ΚΥΠΕ