Τραμπ για τις δοκιμές της Β. Κορέας: Ο Κιμ δεν θέλει να με απογοητεύσει…γιατί θα χάσει πολλά

Τραμπ για τις δοκιμές της Β. Κορέας: Ο Κιμ δεν θέλει να με απογοητεύσει…γιατί θα χάσει πολλά

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι δοκιμές αυτές της Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών

Λιγότερο από μια μέρα μετά το «no problem» με το οποίο σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι δοκιμές αυτές της Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς όμως να παραβιάζουν τη συμφωνία που έχει συνάψει ο ίδιος με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για το Οχάιο, δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας πως πρόκειται για όπλα μικρού βεληνεκούς.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Μια μέρα αργότερα, με σειρά από tweets του, δήλωσε βέβαιος για τις προθέσεις του Κιμ, παρά τον τρίτο γύρο πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Διαβάστε επίσης: Ο Κιμ το πάτησε και πάλι: Τρίτη εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων σε μία εβδομάδα (Φωτος)

«Ο πρόεδρος Κιμ δεν θέλει να με απογοητεύσει με μια παραβίαση εμπιστοσύνης, έχει πάρα πολλά να κερδίσει η Βόρεια Κορέα…Επίσης πάρα πολλά να χάσει», είπε ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας, σημειώνοντας ότι αυτές οι στρατιωτικές δοκιμές δεν αποτελούν «παραβίαση» της διακήρυξης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη στη συνάντησή τους τον Ιούνιο του 2018.

Αυτές οι εκτοξεύσεις «ίσως» από την άλλη πλευρά να αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: newsbomb.gr