Γαλλία: Ο «ιπτάμενος άνθρωπος» διέσχισε τη Μάγχη (Εικόνες & Βίντεο)

Γαλλία: Ο «ιπτάμενος άνθρωπος» διέσχισε τη Μάγχη (Εικόνες & Βίντεο)

Με ατομικό αεριωθούμενο

Μπορεί να με την κατάφερε με την πρώτη του προσπάθεια, αλλά η δεύτερη απόπειρα του Γάλλου εφευρέτη Φράνκι Ζαπάτα να πετάξει πάνω από το στενό της Μάγχης με ατομικό αεριωθούμενο δικού του σχεδιασμού στέφθηκε με επιτυχία.

Διαβάστε επίσης: Το Ιράν κατέσχεσε ξένο δεξαμενόπλοιο στον Περσικό Κόλπο

Η στιγμή της απογείωσης του «ιπτάμενου ανθρώπου» από το Σαγκάτ της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Η αποτυχία της περασμένης εβδομάδας όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα, δεν πτόησε τον αποκαλούμενο «ιπτάμενο άνθρωπο», ο οποίος απογειώθηκε στις 09:17 ώρα Κύπρου με το Flyboard, την ιπτάμενη σανίδα με στροβιλοκινητήρα που σχεδίασε ο ίδιος, από την Σανγκάτ της βορειοδυτικής Γαλλίας, λίγο έξω από το Καλαί και συνοδεία τριών ελικοπτέρων διέσχισε τη Μάγχη και έφθασε είκοσι λεπτά αργότερα με ασφάλεια στις νότιες ακτές της Βρετανίας, χαιρετώντας τον κόσμο πριν προσγειωθεί στον Κόλπο Σεντ Μάργκαρετ, πολύ κοντά στο Ντόβερ, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Πολλά διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν live την προσπάθεια του Γάλλου να περάσει με την ιπτάμενη σανίδα του το στενό της Μάγχης

«Τα τελευταία πέντε με έξι χιλιόμετρα πραγματικά το απόλαυσα», δήλωσε ο Ζαπάτα σε δημοσιογράφους μόλις προσγειώθηκε στη Βρετανία. «Το εάν πρόκειται για ιστορικό γεγονός ή όχι, δεν είμαι εγώ αυτός που θα το αποφασίσει, ο χρόνος θα το κρίνει».

Περιχαρής ο Φράνκι Ζαπάτα πανηγυρίζει για το κατόρθωμά του  να περάσει πετώντας το Στενό της Μάγχης με συσκευή δικού του σχεδιασμού.

«Κατασκευάσαμε μια συσκευή πριν από τρία χρόνια… και τώρα διασχίσαμε τη Μάγχη, είναι τρελό», δήλωσε.

Πηγή: iefimerida.gr