«Πουλούσαν... έρωτα»: Αποκαλύφθηκε μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές απάτες

«Πουλούσαν... έρωτα»: Αποκαλύφθηκε μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές απάτες

Μέσα σε μερικές εβδομάδες, η σχέση τους πήρε άλλη τροπή και μετατράπηκε σε ένα διαδικτυακό ρομάντζο…

Τον Μάρτιο του 2016, «λοχαγός» του αμερικανικού στρατού που υπηρετούσε στη Συρία επικοινώνησε με μια γυναίκα από την Ιαπωνία σε διεθνή ιστοσελίδα αλληλογραφίας.
 
 
Μέσα σε μερικές εβδομάδες, η σχέση τους πήρε άλλη τροπή και μετατράπηκε σε ένα διαδικτυακό ρομάντζο… Ο εν λόγω άνδρας, που είπε στη γυναίκα ότι ονομαζόταν Τέρι Γκαρσία, μιλούσε καθημερινά με την Γιαπωνέζα μέσω email.
 
O στρατιωτικός, που όπως αποδείχτηκε δεν είχε καμία σχέση με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, έγραφε email στα αγγλικά και τα μετέφραζε στα ιαπωνικά μέσω του Google Translate.
 
Και κάποια στιγμή, ο Τέρι Γκαρσία ζήτησε από την ΦΚ (στις δικογραφίες εμφανίζονται μόνο τα αρχικά της γυναίκας από την Ιαπωνία) χρήματα. Πολλά χρήματα…
 
Κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 μηνών, η γυναίκα έστειλε συνολικά 200.000 δολάρια στον «σύντροφό της».
 
Διαβαστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
 
 Μάλιστα, επρόκειτο για χρήματα που δανείστηκε από φίλους, τον πρώην σύζυγό της και άλλους συγγενείς…
 
Στην πραγματικότητα, όμως, ο Γκαρσία δεν ήταν πραγματικό πρόσωπο… Ήταν απλά η «βιτρίνα» μιας διεθνούς διαδικτυακής απάτης, πίσω από την οποία κρύβονταν δύο Νιγηριανοί που κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες και συμπατριώτες τους.
 
 
 
Την Πέμπτη, Αμερικανοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος 80 προσώπων, κυρίως Νιγηριανών, που φαίνεται ότι ήταν αναμεμειγμένοι σε μια ευρεία διαδικτυακή απάτη με «αποδοχές» 6 εκατομμυρίων δολαρίων!
 
Τα περισσότερα θύματα, όπως αναφέρουν οι αμερικανικές Αρχές, ήταν επιχειρήσεις αλλά και ευάλωτες ηλικιωμένες γυναίκες.
 
Από τους 80 κατηγορούμενους, 17 έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ και ομοσπονδιακοί ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν τους υπόλοιπους στη Νιγηρία και άλλες χώρες.
 
«Πιστεύουμε ότι η υπόθεση αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες του είδους της στην ιστορία των ΗΠΑ» δήλωσε ο εισαγγελέας Νικ Χάνα.
 
 «Πουλούσαν» έρωτα
 
Η εγκληματική ομάδα δεν «πουλούσε» μόνο έρωτα μέσω διαδικτύου… Εξαπατούσε και επιχειρήσεις, με τους απατεώνες να υποδύονται εργαζομένους άλλων εταιρειών και να ζητούν πληρωμές.
 
«Σε κάποιες περιπτώσεις, τα θύματα πίστευαν πως επικοινωνούσαν με Αμερικανούς αξιωματικούς που υπηρετούσαν σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Στην πραγματικότητα, όμως, μιλούσαν με απατεώνες» είπε ο Χάνα, και συμπλήρωσε: «Ορισμένα από τα θύματα έχασαν χιλιάδες δολάρια με αυτό τον τρόπο».
 
AP 17164566594146
 
Οι ερευνητές εξηγούν πως κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο βασικούς υπόπτους, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά τουλάχιστον έξι εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, επιχειρούσαν να αποσπάσουν άλλα 40 (!) εκατομμύρια δολάρια.
 
Μόλις οι αετονύχηδες έπειθαν ένα από τα θύματά τους να στείλει χρήματα, οι δύο Νιγηριανοί που ζούσαν στη βόρεια Καλιφόρνια συντόνιζαν την παραλαβή των χρημάτων.
 
Ο Πολ Ντελακουρ από τα γραφεία του FBI στο Λος Άντζελες προειδοποιεί ότι τέτοιου είδους απάτες πολλαπλασιάζονται ταχύτατα.
 
«Δισεκατομμύρια δολάρια χάνονται ετησίως, και προτρέπουμε τους πολίτες να επαγρυπνούν…» είπε ο Ντελακούρ.
 
Πηγή: cnn.gr