Άλλαξε έξι πράγματα στη ζωή της και κατάφερε να κερδίζει έως και μισό εκατομμύριο τον χρόνο

Άλλαξε έξι πράγματα στη ζωή της και κατάφερε να κερδίζει έως και μισό εκατομμύριο τον χρόνο

Το παράδειγμα της - Παρουσιάζει και σε αυτούς που θέλουν να πετύχουν στον εργασιακό τους χώρο έξι συμβουλές

Η Σούζι Μουρ εργάστηκε για περίπου μια δεκαετία σε εταιρείες πωλήσεων και έφτασε σε σημείο να κερδίζει έως και μισό εκατομμύριο δολάρια ετησίως (περισσότερα από 450.000 ευρώ). Εκείνη αποδίδει ένα μέρος της επιτυχίας της στο «χτίσιμο» της προσωπικότητά της, ώστε οι συνάδελφοι και οι πελάτες της να τη θεωρούν ικανή, έξυπνη και έτοιμη για όλα.

Έτσι, παρουσιάζει και σε αυτούς που θέλουν να πετύχουν στον εργασιακό τους χώρο έξι συμβουλές, ώστε να έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα στα οικονομικά τους. Πριν αλλάξει αυτά, έβγαζε 75.000 δολάρια τον χρόνο, δηλαδή περίπου εφτά φορές λιγότερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

1. Μην διαφωνείτε συνεχώς

Κρύβει περισσότερα πλεονεκτήματα η στάση του να συμφωνείτε με τις ιδέες κάποιου παρά να τις απορρίπτετε. Εξάλλου όλοι μπορούν να αμφισβητήσουν μια πρόταση. Η ουσία είναι να είστε ευγενικοί.

Όταν σταμάτησα να παραπονιέμαι διαρκώς και άρχισα να συνεισφέρω περισσότερο στη δουλειά, δέχτηκα περισσότερες προτάσεις. Τα παράπονα και οι διαφωνίες γίνονται κουραστικά από ένα σημείο και μετά.

Συμβουλή: Μπορεί να γίνει και αλλιώς. Να αρχίσετε να εκφράζετε την άποψή σας κάπως έτσι: «Συμφωνώ μαζί σου σε αυτό, αλλά επιπλέον θα μπορούσαμε και να...». Στο τέλος της ημέρας όλοι είναι κερδισμένοι.

2. Μην θέτετε ερωτήματα μετά το τέλος της θέσης σας

 «Με αυτό τον τρόπο εξασθενούσε, όπως παρατήρησα, τη δύναμη του ισχυρισμού μου. Μην ψάχνετε συνεχώς τη συναίνεση», μας λέει, «πείτε απλώς αυτό που θέλετε».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

3.Όταν συστήνεστε, να λέτε και το επώνυμό σας

Όταν συστηνόμαστε, οφείλουμε πάντα να συνοδεύουμε τη χειραψία με το πλήρες ονοματεπώνυμό μας, όχι απλώς το μικρό μας όνομα, προτείνει η Σούζι Μουρ. Αυτό δείχνει ότι είμαστε δυναμικές προσωπικότητες. Θεωρούμαστε σημαντικοί στο χώρο της δουλειάς μας.

4. Να λέτε «όχι»

Αυτό που άλλαξε ωστόσο την καριέρατης ήταν όταν έμαθε να λέει «όχι», όταν σταμάτησε δηλαδή να προσπαθεί να ικανοποιεί τους πάντες γύρω της.

5. Να μη κρύβεστε στις συνεδριάσεις

Αυτό δείχνει αμηχανία και έναν άνθρωπο που ντρέπεται. Πρέπει να κάθεστε στο κέντρο της συνεδρίασης, να δηλώνετε βροντερό παρών, σύμφωνα με τη Σούζι. Με σωστή στάση του σώματος και χαμόγελο θα δείχνετε το πιο σίγουρο άτομο του γραφείου. Είναι τα μικρά πράγματα της ζωής που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου.

6. Μην ζητάτε άσκοπα συγγνώμη

Αντί να πείτε «συγγνώμη που άργησα», να το αντικαταστήσετε με το «ευχαριστώ που περιμένατε». Οι άσκοπες απολογίες δείχνουν ένα άτομο με έλλειψη αυτοπεποίθηση, κάτι που δεν αποτελεί κριτήριο για κάποιο που θέλει να θεωρείται επιτυχημένος στον χώρο της εργασίας του.

Δείτε όλες τις αγγελίες εργασίας στο ergodotisi.com ΕΔΩ

Πηγή: Business Insider huffingtonpost.gr