Κομισιόν: Επιβεβαιώνει επικείμενες συναντήσεις με τον Ντ. Φροστ για το Brexit

Κομισιόν: Επιβεβαιώνει επικείμενες συναντήσεις με τον Ντ. Φροστ για το Brexit

Αναμένει ακόμα, τις εξαγγελθείσες από τους Βρετανούς "συγκεκριμένες προτάσεις" σε σχέση με το backstop

Η Κομισιόν, επιβεβαίωσε σήμερα, διά της Επικεφαλής Εκπροσώπου Μίνα Αντρέεβα τη διεξαγωγή συναντήσεων εργασίας σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ της ομάδας της Κομισιόν για το Brexit και αντιπροσωπείας των Βρετανών της οποίας θα ηγείται ο προσωπικός απεσταλμένος του Μπόρις Τζόνσον, Ντέιβιντ Φρόστ.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι η Συμφωνία Αποχώρησης (ΣΑ) δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση και πως αναμένει ακόμα, τις εξαγγελθείσες από τους Βρετανούς "συγκεκριμένες προτάσεις" σε σχέση με το backstop.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ναι» της βασίλισσας Ελισάβετ στο σχέδιο Τζόνσον

Η ομάδα του Ντ. Φρόστ δεν κόμισε τέτοιες προτάσεις αυτή την εβδομάδα. Η Μίνα Αντρέεβα ξεκαθάρισε ότι οι προτάσεις θα πρέπει να είναι συμβατές με τη ΣΑ. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τις πρόνοιες της διεθνούς ειρηνευτικής συμφωνίας της Μ. Παρασκευής, αλλά και τους κανόνες περί ακεραιότητας της κοινής αγοράς. Ο νέος κύκλος συναντήσεων θα διεξάγεται δύο φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Σε κάθε περίπτωση η ΕΕ έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία για μια αποχώρηση του ΗΒ χωρίς συμφωνία και όπως δήλωσε ο ίδιος ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ, "o Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι το ΗΒ θα αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου - σε κάθε περίπτωση, η ΕΕ θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών της και των εταιρειών, αλλά και τις προϋποθέσεις για ειρήνη και σταθερότητα στη νήσο της Ιρλανδίας". "Είναι το καθήκον και η ευθύνη μας", κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ