Ντόριαν: O πιο σφοδρός τυφώνας «σαρώνει» τις Μπαχάμες (Βίντεο)

Ντόριαν: O πιο σφοδρός τυφώνας «σαρώνει» τις Μπαχάμες (Βίντεο)

"Μετατρέπεται στον πιο σφοδρό τυφώνα της σύγχρονης ιστορίας της περιοχής"

Με κατακλυσμιαίες βροχές και ανέμους που φθάνουν τα 280 χιλιόμετρα την ώρα - Για «καταστροφικές συνθήκες» που επικρατούν στο βόρειο-δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους μιλά το Εθνικό Αμερικανικό Κέντρο για τους Τυφώνες - Μετατρέπεται στον πιο σφοδρό τυφώνα της σύγχρονης ιστορίας της περιοχής» , δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου

Ο τυφώνας Dorian, αναβαθμισμένος στην κατηγορία 5, έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις Μπαχάμες, ανακοίνωσε το Εθνικό Αμερικανικό Κέντρο για τους Τυφώνες, αναφέροντας ότι «καταστροφικές συνθήκες» επικρατούν στο βόρειο-δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους.

Στο μέσον της ημέρας, το μάτι του τυφώνα βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα νησιά Άμπακος, που απειλούνται από κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και ανέμους ταχύτητας μεγαλύτερης των 280 χιλιομέτρων της ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τυφώνας Ντόριαν: Το «τέρας» πλησιάζει απειλητικά τις Μπαχάμες - Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι (Φωτος)

«Ο Dorian μετατρέπεται στον πιο σφοδρό τυφώνα της σύγχρονης ιστορίας της περιοχής» , δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Κεν Γκράχαμ κάνοντας λόγο για μία «εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση».

Ο Χιούμπερτ Μίνις, πρωθυπουργός του αρχιπελάγους των 700 περίπου νησιών που βρίσκονται ανάμεσα στην Φλόριντα, την Κούβα και την Αϊτή κάλεσε τον πληθυσμό να σπεύσει στα καταφύγια το συντομότερο δυνατόν.

Από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε έκκληση για επιφυλακή απέναντι σε έναν «πολύ, πολύ ισχυρό» τυφώνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Πηγή: protothema.gr