Χάρτης – πρόκληση από Ερντογάν: Η «γαλάζια πατρίδα» του σουλτάνου περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο

Χάρτης – πρόκληση από Ερντογάν: Η «γαλάζια πατρίδα» του σουλτάνου περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο

Με τον πιο... επίσημο τρόπο αποκαλύφθηκε η θεωρία της «γαλάζιας πατρίδας»

Με τον πιο... επίσημο τρόπο αποκαλύφθηκε η θεωρία της «γαλάζιας πατρίδας», την οποία έχουν αναφέρει Τούρκοι αξιωματούχοι πολλές φορές - χωρίς όμως να έχουν διευκρινίσει πού βρίσκεται ακριβώς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Οι αποκαλύψεις... έγιναν, σύμφωνα με φωτογραφία που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος, κατά τη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, στην οποία μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μία από τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε η τουρκική προεδρία στην ιστοσελίδα της, εμφανίζεται ο Ερντογάν να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών της σχολής, όπου στο φόντο υπάρχει ένας χάρτης που γράφει «Γαλάζια πατρίδα έκταση 462.000 χιλιομέτρων».

Στο χάρτη αυτόν εμφανίζεται το μισό Αιγαίο να περιλαμβάνεται στη «γαλάζια πατρίδα» της Τουρκίας: οι θαλάσσιες περιοχές γύρω από τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο μέχρι και ανατολικά της Κρήτης περιλαμβάνονται στο χάρτη.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Στο παρελθόν και ο Τούρκος πρόεδρος αλλά και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχαν αναφέρει πως η «γαλάζια πατρίδα» της Τουρκία εκτείνεται σε 462.000 τετραγωνικά χλμ, ποτέ όμως επίσημα δεν είχε εμφανιστεί χάρτης για να δείχνει τι περιλαμβάνει και πού εκτείνεται.

Πηγή: Newsbomb.gr