Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Οι πρώτες φωτογραφίες από τη φωτιά στο σκάφος

Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Οι πρώτες φωτογραφίες από τη φωτιά στο σκάφος

Φόβοι για 34 νεκρούς

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα σκάφος, ανοιχτά της Καλιφόρνιας και εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς. Στο σκάφος επέβαιναν 39 άτομα και αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν προσδιορίζουν τον αριθμό.

Το σκάφος, μήκους 75 ποδιών (περίπου 23 μέτρα), εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοιχτά της νότιας Καλιφόρνιας, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ. Πρόκειται για το καταδυτικό σκάφος «Conception», στο οποίο επέβαιναν 39 άτομα. Από αυτούς, οι πέντε διασώθηκαν και οι 34 αγνοούνται και επίσημα. Αξιωματούχος έκανε λόγο για «πολυάριθμες» απώλειες, χωρίς να μιλήσει για ακριβή αριθμό νεκρών. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και πολλά σκάφη της αμερικανικής ακτοφυλακής έσπευσαν στο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναυτική τραγωδία στην Καλιφόρνια – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη φωτιά στο σκάφος

Η πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το φλεγόμενο σκάφος στην Καλιφόρνια. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων είναι αδύνατο μέχρι στιγμής να ανέβουν στο σκάφος και να αναζητήσουν επιζώντες.

Φλεγόμενο σκάφος στην Καλιφόρνια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ ταυτόχρονα γίνεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων που επιβαίνουν στο σκάφος.

Πυροσβέστης στο φλεγόμενο σκάφος στην Καλιφόρνια

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως το σκάφος καίγεται», δήλωσε πηγή από την ακτοφυλακή μιλώντας στο CNN. «Μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, ένας με ελαφριά τραύματα και συνεχίζονται οι προσπάθειες για να απομακρυνθούν οι υπόλοιποι επιβαίνοντες», ανέφερε στο Twitter η ακτοφυλακή.

Πηγή: iefimerida.gr