Η ΕΕ δεν έλαβε αίτημα για παράταση του Brexit - Ο Τζόνσον ο επίσημος συνομιλητής

Η ΕΕ δεν έλαβε αίτημα για παράταση του Brexit - Ο Τζόνσον ο επίσημος συνομιλητής

Τι ανέφερε σήμερα η Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν

H EE δεν έχει λάβει κανένα αίτημα για μετάθεση της ημερομηνίας εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ, αλλά όταν το λάβει εναπόκειται στα Κράτη Μέλη να αποφασίσουν, απάντησε σήμερα η Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει το ΗΒ μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο κοινοβούλιο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικογενειακή ταπείνωση για τον Τζόνσον: Παραιτήθηκε και ο αδελφός του

Η Επικεφαλής Εκπρόσωπος τόνισε ότι η Κομισιόν έχει δει τα δημοσιεύματα στον Τύπο, όμως επίσημη έκκληση από τις αρχές της Βρετανίας δεν έχει έρθει στις Βρυξέλλες. Η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η επίσημη ως και τώρα υπόθεση εργασίας είναι πως το ΗΒ θα αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου και αναμένει ακόμα τις προτάσεις της βρετανικής πλευράς για το backstop. Επιβεβαίωσε επιπλέον ότι για την ΕΕ ο Μπ.Τζόνσον είναι ακόμα ο Πρωθυπουργός και ο συνομιλητής της ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Η Μίνα Αντρέεβα τόνισε ότι δεν θα προβεί σε εικασίες σε σχέση με το τι θα ζητήσει η βρετανική κυβέρνηση, και δεν σχολιάζει  το  γεγονός ότι δεν έχει οριστεί ακόμα Βρετανός Επίτροπος, καθώς το ζήτημα συνδέεται με υποθετικό αίτημα παράτασης, σημειώνοντας πως το ζήτημα του επιτρόπου θα εξεταστεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ