Ερντογάν: Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει νέο κύμα προσφύγων

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει νέο κύμα προσφύγων

Δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος

Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν πλέον να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα προσφύγων από την Συρία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος και την αντιπροσωπεία του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φον Ντερ Λάιεν: Η συμφωνία με την Τουρκία μείωσε τις διελεύσεις μεταναστών

Στην ομιλία του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “πλέον δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία”. “Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο εμπόδιο τόσο για τη χώρα μας όσο και για περιοχή μας και για την επιστροφή των προσφύγων είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΡΚΚ και το παράρτημά του το YPG. Αυτή η δομή η οποία διεξάγει εθνοκάθαρση, εξαναγκάζει τον λαό της περιοχής σε μετανάστευση, απειλεί ζωή και την ασφάλεια της περιουσίας των Τούρκων πολιτών, οπωσδήποτε να σταματήσει να είναι στοιχείο απειλής”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε: “Η προσδοκία μας από τις ΗΠΑ είναι να σταθεί δίπλα μας στον αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία και στις προσπάθειές μας για δημιουργία ζώνης ασφαλείας με την οποία θα μπορούν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία έχει ισχυρές εμπορικές, στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ. “Πιστεύω ότι ο διάλογος μεταξύ μας θα στεφθεί με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο κ. Τραμπ στη χώρα μας”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όπως είπε ο εμπορικός όγκος μεταξύ των δύο χωρών είναι 20 δις δολάρια και στόχος είναι να φτάσει τα 100 δις δολάρια. “Στην τελευταία μας συνάντηση με τον κ. Τραμπ μιλήσαμε για 75 δις εκατομμύρια δολάρια αλλά μετά συμφωνήσαμε να ανέβει στα 100 δις δολάρια”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ