Ο Πούτιν τιμάει το λόγο του: Η υπόσχεση του Ρώσου προέδρου και το σφηνάκι βότκα (Βίντεο)

Ο Πούτιν τιμάει το λόγο του: Η υπόσχεση του Ρώσου προέδρου και το σφηνάκι βότκα (Βίντεο)

Tι έγινε

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι ένας άνθρωπος που τηρεί το λόγο του και σήμερα εκπλήρωσε μια υπόσχεση που είχε δώσει πριν 20 χρόνια και ήπιε ένα σφηνάκι βότκα, όπως είχε υποσχεθεί τότε.

Διαβάστε  εδώ όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης στο Νταγκεστάν, θυμήθηκε τα γεγονότα πριν 20 χρόνια στη ρωσική δημοκρατία: την εισβολή τρομοκρατών.

Τότε, κατά τη διάρκεια μια συνάντησης με στρατιωτικά στελέχη της περιοχής, ο Πούτιν είχε κάνει μια πρόποση, αλλά δεν είχε πιει τη βότκα του, υποσχόμενος να την πιει μόλις η σύγκρουση με τους τρομοκράτες θα είχε επιλυθεί.

Το 1999, Τσετσένοι τρομοκράτες υπό την ηγεσία του Σαμίλ Μπασάγεφ εισέβαλαν στο Νταγκεστάν. Οι ντόπιοι αντιμετώπισαν τους τρομοκράτες από μόνοι τους. Έπειτα έλαβαν βοήθεια από τις δυνάμεις του στρατού και η επίθεση των τρομοκρατών απωθήθηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Μετά τη λήξη της σύγκρουσης, αρκετοί εθελοντές που συμμετείχαν στη μάχη ανταμείφθηκαν για την γενναιότητα και την ανδρεία τους. Μάλιστα, 8 πολίτες του Νταγκεστάν έλαβαν τον τιμητικό τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας.

Πηγή: Sputnik.gr