Δε θα ζητήσει αναβολή του Brexit είπε ο Τζόνσον στον Γιούνκερ

Δε θα ζητήσει αναβολή του Brexit είπε ο Τζόνσον στον Γιούνκερ

Ο Μπόρις Τζόνσον κατέστησε ξανά σαφές ότι δε θα ζητήσει νέα παράταση στο Brexit και θα βγάλει τη χώρα από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη μεσημβρινή συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Διαβάστε επίσης:  Κομισιόν: Το ΗΒ δεν έχει υποβάλει ακόμα καμία εναλλακτική για το backstop

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι δύο άνδρες έκαναν μία αποτίμηση του πού βρίσκονται οι εν εξελίξει συνομιλίες για το Brexit.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον «επαναβεβαίωσε την προσήλωσή του στην ειρηνευτική συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής στη Βόρεια Ιρλανδία και την αποφασιστικότητά  του να πετύχει μια συμφωνία, με το backstop να παραλείπεται, την οποία θα μπορούσαν να υποστηρίξουν οι Βρετανοί βουλευτές».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Μπόρις Τζόνσον κατέστησε ξανά σαφές ότι δε θα ζητήσει νέα παράταση στο Brexit και θα βγάλει τη χώρα από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι οι συζητήσεις πρέπει να εντατικοποιηθούν και ότι σύντομα θα διεξάγονται συναντήσεις επί καθημερινής βάσης. Συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει επίσης να γίνονται συνομιλίες σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ του Μισέλ Μπαρνιέ και του υπουργού Brexit και ότι θα πρέπει να συνεχιστούν και οι συζητήσεις μεταξύ του προέδρου Γιούνκερ και του πρωθυπουργού», κατέληξε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα δήλωση της Κομισιόν για τη συνάντηση σημείωνε ότι ακόμα δεν έχουν υποβληθεί από τη βρετανική πλευρά «νομικά λειτουργικές λύσεις που συνάδουν με τη συμφωνία αποχώρησης». Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου (17 και 18 του μήνα) θα είναι ένα «σημαντικό ορόσημο» στη διαδικασία, κατέληγε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Πηγή: ΚΥΠΕ